HÜDA-PAR belediye başkan adaylarını açıkladı

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Diyarbakır'da 6 bin kişilik salonda düzenlediği programla belediye başkan adaylarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
HÜDA-PAR belediye başkan adaylarını açıkladı

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Diyarbakır'da 6 bin kişilik salonda düzenlediği programla belediye başkan adaylarını açıkladı. Adaylar, partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından açıklandı. HÜDA-PAR'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı adayı Av. Hüseyin Yılmaz oldu. Adayların açıklandığı salonda 'Rüşvetin olmadığı adil bir belediye için' pankartları dikkat çekti.

HÜDA-PAR, düzenlediği birinci kuruluş yıl dönümü kutlama programında, yerel seçimlerdeki adaylarını açıkladı. Programda konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, adaylarının halk tarafından tanındığını belirterek, "Çünkü adaylarımız dışarıdan ithal edilmiş adaylar değil. Bunu yapamazdık. Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa gibi Peygamberleri yetiştirmiş, 500'ün üzerinde sahabeye ev sahipliği yapmış ve onlardan ders almış bu şehir, Allah'ın izniyle kendi yöneticilerini yetiştirir ve yetiştirmiştir." dedi.

"Kürdistan ve Kürtler çift yönlü baskı ve tahakkümden kurtulmak istiyorsa çare HADA-PAR'dır." diyen Yapıcıoğlu, parti olarak tarihi bir misyon yüklendiklerini belirtti. Yapıcıoğlu, "Gelecek nesil sizin çocuklarınız olacak. Onların geleceği bugün yapacağınız çalışmalarla şekillenecek. O çocukların emin bir ortamda, hür bir şekilde inandığımız gibi yaşamalarını temin için cehd ve gayretimizi arttırmamız gerekiyor." diye konuştu.

YILMAZ: BEDEL ÖDEMİŞ ADAYLARLA SİZE HİZMET ETMEK İÇİN HUZURUNUZDAYIZ

HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz ise yaptığı konuşmada, belediyelerin halka hizmet için kurulmuş kurumlar olduğunu belirterek, "Bu nedenle, sizlere en iyi hizmeti vermek için belediyelerin yönetimine talibiz. Belediyelerimiz halkın belediyesi, belediye başkanlarımız halkın hizmetinde olan kişiler olacaktır." dedi.

Yıllarca çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Yılmaz, "İnancımız için, halkımızın geleceği için bedeller ödedik. Halen de bedel ödemeye devam ediyoruz. Bugün burada bedel ödemiş adaylarla sizlere hizmet etmek için huzurunuzdayız. Bizler, sizlere layık bir yönetim için yola çıktık ve hak ettiğiniz yönetime kavuşmanız için, şehirlerimizin, beldelerimizin yönetimine talibiz. Kürdistan’ın kaderini değiştirmek için, Diyarbekir’in, Amed’in yönetimine talibiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından partinin HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, adayların isimlerini tek tek açıklayarak sahneye davet etti. Adaylar ve aday oldukları il ve ilçelerin isimleri şöyle:

Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı; Mehmet Hüseyin Yılmaz, Van Büyükşehir belediye başkan adayı; Av. M. Mehdi Oğuz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayı; Av. Emin Güneş, Sur Belediye başkan adayı; Mahmut Uçar, Yenişehir Belediye başkan adayı; Fikri Karavil, Bağlar Belediye başkan adayı; Vedat Turgut, Kayapınar Belediye başkan adayı; Şaban Dalgın, Silvan Belediye başkan adayı; Abdurrahman Ortaç, Dicle Belediye başkan adayı; Mehmet Sıddık Aktan, Çermik Belediye başkan adayı; Ebubekir Akkılıç, Ergani Belediye başkan adayı; Metin Kaya, Çınar Belediye başkan adayı; Mahmut Tekdal, Bismil Belediye başkan adayı; Abdussamed Yalçın, Kulp Belediye başkan adayı; Mehmet Sekan Gündüz, Şırnak Belediye başkan adayı; Halit Tatar. CİHAN

Yorumlar