Hüda Par Başkanı Yapıcıoğlu: Son saldırılarda PKK bize savaş ilan ediyor

Hür Dava Partisinin Genel Başkanı Zekkeriya Yapıcıoğlu, terör örgütü PKK'nın kendilerine savaş ilan ettiğini söyledi. PKK ve BDP'nin Kürdistan bölgesinde kendilerinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımadığını anlatan Yapıcıoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Hüda Par Başkanı Yapıcıoğlu: Son saldırılarda PKK bize savaş ilan ediyor

Hür Dava Partisinin Genel Başkanı Zekkeriya Yapıcıoğlu, terör örgütü PKK'nın kendilerine savaş ilan ettiğini söyledi. PKK ve BDP'nin Kürdistan bölgesinde kendilerinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımadığını anlatan Yapıcıoğlu, örgüt tarafından kaçırıldığı ileri süren Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan'ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Yapıcıoğlu, ”Evet bu bir savaş ilanıdır. Bu savaşı biz ilan etmedik.“ dedi.

Yapcıoğlu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Önceki gün Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Géra Cafer’e köyünde öldürülen parti üyesi Mehmet Uğurtay ile Hüda Par Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan'ın kaçırılması ile ilgili açıklama yaptı. Yapıcıoğlu, barış sürecine destek verdiklerini söyledi. Devlet ve PKK'nın bir barış görüşmesini yaptığını ifade eden Yapıcıoğlu, ”Öyle görülüyor ki devlet bu işe PKK sorunu olarak bakıyor. Kürt sorunu PPK sorununa indirgenmiş. PKK sorunu daha çok Kürt sorunu haline gelmiştir. Eğer devlet Kürt sorunu PKK sorununa indirgese bu sorunun barışla bitmeyecek gibi görünüyor. PKK bugüne kadar birçok saldırı yaptı. Fakat kendilerine yakın basın yayın organlarıyla bu eylemlerin kendilerinin imzası olduğunu görüyoruz.“ diye konuştu.

Mardin Dargeçit İlçesinde bir cinayet işlendiğini belirten Yapıcıoğlu, ”Bu cinayetten sonra Dicle İlçe Temsilcimiz Ercan Arpaslan kaçırıldı. PKK ve BDP Kürdistan bölgesinde kendisinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımıyor. Bir süredir yapmış olduğu saldırılarla bunu fiili olarak ortaya koyuyor. Evet bu bir savaş ilanıdır. Bu savaşı biz ilan etmedik. Söz ile cesaret edemedikleri bir cesaret ilanıdır. Son saldırılarda PKK silahlı bir savaş ilan ettiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

'SALDIRILARA YEM OLMAMAK İÇİN YAPMAMIZ GEREKEN NEYSE ONU YAPACAĞIZ'

Siyasi bir parti olduklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, ”Daha önce birçok saldırı yapıldı. Biz bu saldırıları BDP'nin daha önce seçimde uyguladığı gerginlik stratejisi olarak görüyoruz. Sürekli tabanımızı sükunete davet ettik. Olayların daha fazla büyümemesi için elimizden geleni yaptık. Fakat olayların boyutları büyürse iş çığırından çıkarsa, bir siyasi parti olarak bundan sonra gelişebilecek olaylar önüne geçme noktasından gücümüz bir yere kadardır. Biz de onların saldırılarına yem olmamak için yapmamız gereken neyse onu yapacağız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar