Hububat ve yağlı tohumlu bitkiler fark ödeme miktarları belirlendi

Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2014 yılı hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkiler için fark ödeme miktarları bilgileri yayınlandı.Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, yaptığı yazılı...

Google Haberlere Abone ol
Hububat ve yağlı tohumlu bitkiler fark ödeme miktarları belirlendi

Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2014 yılı hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkiler için fark ödeme miktarları bilgileri yayınlandı.

Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 2014 yılında ödenecek fark ödemeleri (prim) tebliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. Müdür Şahin, tebliğe göre 2014 yılı üretiminde yağlık ayçiçeğinde kilo başına 30 kuruş, dane mısır için 4 kuruş, aspir için 45 kuruş, buğday-arpa-çavdar-yulaf-tritikale için 5 kuruş, nohut-kuru fasulye ve mercimek için 10 kuruş fark ödemesi yapılacağını ifade etti.

Şahin, “Yine bu ödemelere ilaveten sözleşmeli üretim yapan aspir ve kanola ekenlere dekar başına ise 10 TL ilave destek verilecektir. Üreticilerimiz 2014 yılında ürettikleri bu ürünlerin satışına ait fatura, müstahsil makbuzu gibi belgeler ve diğer istenen belgelerle birlikte yağlık ayçiçeği ve aspir için 1 Ekim 2014 – 1 Nisan 2015 tarihleri arasında, hububat ve baklagiller için ise 1 Mayıs 2014 - 30 Nisan 2015 tarihleri arasında Kırşehir il ve ilçe müdürlüklerine müracaatta bulunabilecekler.” dedi.

Kenan Şahin, bu yıl ilkbahar yağışlarının yeterli düzeyde alınamaması nedeniyle yaşanabilecek sıkıntılardan dolayı hasatta dipten biçim yapılması, biçerdöverle hasatta dane kaybının en aza indirilmesi ve anız yangınlarının önlenmesi hususlarında yetiştiricilerin uyarılmasını istedi. Kırşehir de Irmakbucağı olarak da bilinen bölge de hububat hasatının başladığını da söyleyen Şahin, müdürlük ekiplerince biçerdöver kontrollerinin düzenli olarak yapılacağının da hatırlattı.

CİHAN

Yorumlar