HSYK’dan ‘oybirliği’ ile inceleme kararı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) , İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da bulunduğu dört savcı hakkında inceleme kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol
HSYK’dan ‘oybirliği’ ile inceleme kararı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) , İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da bulunduğu dört savcı hakkında inceleme kararı verdi. HSYK 3. Daire’de oybirliği ile soruşturma izni verilenler arasında İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da bulunuyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu (HSYK) 3. Dairesi, bugün yaptığı toplantıda 4 savcı ve bir emniyet müdürü hakkında inceleme kararı verdi. HSYK, yaklaşık dört saat süren toplantıda İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı vekilleri Zekeriya Öz, Oktay Erdoğan ile soruşturma eski savcısı Muammer Akkaş ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında görevi kötüye kullanma iddiaları üzerine müfettiş görevlendirilmesi için oybirliğiyle soruşturma izni verdi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un savcılık tarafından başlatılmak istenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ikinci ayağına izin vermediği için inceleme başlatıldığı ifade ediliyor. Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün ise hakkında çıkan Dubai gezisi ve ‘iş takibi’ yaptığı iddiaları üzerine soruşturma açıldığı kaydedildi.

ADALET BAKANI’NIN ONAYI GEREKİYOR

3. Daire’nin oybirliği ile aldığı inceleme kararın uygulanabilmesi için HSYK başkanı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onay vermesi gerektiği ifade ediliyor. YARSAV, bu onayın verilmediği takdirde bu kararın hiçbir hukuki değerinin olmadığını savunuyor.

SELAMİ ALTINOK: BİLGİM YOK

Öte yandan HSYK’nin hakkında inceleme kararı çıkarttığı İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un konuyla ilgili ilk değerlendirmesi şu şekilde: "(HSYK'nın inceleme kararı) Herşey’de hayır vardır. Bilgim yok."

CİHAN

Yorumlar