HSYK’da daire başkanları ve üyeler 1 ay süre ile ziyaretçi kabul etmeyecek

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2014 yaz kararnamesi ile ilgili olarak hakim ve savcıların yazılı beyanlarının titizlikle incelendiğini belirtti. Bazı hakim ve savcıların sözlü beyanda bulunmak istediklerini aktaran HSYK, 15 Mayıs’tan...

Google Haberlere Abone ol
HSYK’da daire başkanları ve üyeler 1 ay süre ile ziyaretçi kabul etmeyecek

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2014 yaz kararnamesi ile ilgili olarak hakim ve savcıların yazılı beyanlarının titizlikle incelendiğini belirtti. Bazı hakim ve savcıların sözlü beyanda bulunmak istediklerini aktaran HSYK, 15 Mayıs’tan sonra 1 ay süre ile daire başkanları ve üyelerinin ziyaretçi kabul etmeyeceğini bildirdi.

HSYK, 2014 yılı Ana Kararname çalışmalarının açıklanan takvime uygun olarak belli bir aşamaya geldiğini bildirdi. HSYK ayrıca gelinen süreçte hakim ve savcıların yazılı olarak ilettikleri taleplerini bir de sözlü olarak ifade etmek istediklerinin müşahede edildiğini belirtti.

HSYK’dan yapılan açıklamada, “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na ulaşan her türlü yazılı talep titizlikle incelenmekte ve değerlendirilmekte olup, taleplerin sözlü olarak ifade edilmesi ile yazılı olarak bildirilmesi arasında bir fark bulunmamaktadır. Bu nedenle kararname çalışmalarının gelmiş olduğu aşama itibarıyla meslektaşlarımızın yazılı taleplerinin daha titizlikle incelenebilmesi, dairelerin rutin çalışmalarını düzenli bir şekilde yürütebilmeleri ve hâkim ve savcılarımızın emek ve zaman kaybetmelerinin önlenmesi amacıyla, 15/05/2014 tarihinden itibaren 1 ay süre ile daire başkanları ve üyelerince ziyaretçi kabul edilemeyeceği hususu, saygı ile duyurulur.” denildi.

CİHAN

Yorumlar