HSYK, 271 hakim ve savcı ataması yaptı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yayımlanan kararname ile 271 hakim ve savcının atamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
HSYK, 271 hakim ve savcı ataması yaptı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yayımlanan kararname ile 271 hakim ve savcının atamasını yaptı. Görev yeri değişenler arasında Ergenekon, 12 eylül ve 28 Şubat davalarına bakan hakimler de yer alıyor.

6352 sayılı Kanunun geçici 2. maddesi uyarınca görevlerine devam eden ağır ceza mahkemeleri ile bu kanunla yürürlükten kaldırılan Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemeleri daha önce kaldırılmıştı. Kaldırılan bu ağır ceza mahkemelerinde görev yapan başkan ve üyeler ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların soruşturmasında görevlendirilen hâkim ve Cumhuriyet savcıları, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca, beşinci fıkra uyarınca devirlerin tamamlanmasından itibaren on gün içinde müktesepleri dikkate alınarak uygun görülecek bir göreve atanırlar…” hükmü gereğince atamaları yapıldı.

Yayımlanan kararnameye göre 28 Şubat Davası’na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal Ankara hâkimliğine atandı. 12 Eylül Davası’na bakan 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman İnce ise Ankara Hakimliği’ne atandı. Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese Sakarya Hâkimliği'ne atandı. Yine aynı mahkemenin üyeleri Hüsnü Çalmuk Kocaeli Hâkimliği'ne atanırken Sedat Sami Haşıloğlu ise Trabzon Hâkimliği'ne atandı. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunu yürüten savcılardan olan Celal Kara Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.
CİHAN

Yorumlar