HSYK, 2014 yaz kararnamesini 13 Haziran’a kadar sonuçlandırmayı hedefliyor

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2014 yaz kararnamesini 13 Haziran’a kadar sonuçlandırmayı hedefliyor. HSYK ayrıca kararname ile ilgili olarak eşleri öğretmenlik yapan hakim ve savcıların tayin yapılması hususundan Milli Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
HSYK, 2014 yaz kararnamesini 13 Haziran’a kadar sonuçlandırmayı hedefliyor

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2014 yaz kararnamesini 13 Haziran’a kadar sonuçlandırmayı hedefliyor. HSYK ayrıca kararname ile ilgili olarak eşleri öğretmenlik yapan hakim ve savcıların tayin yapılması hususundan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kolaylık sağlanacağını konusunda görüş birliğine varıldığını bildirdi.

Hâkim ve cumhuriyet savcıları tayinlerinde daha öngörülebilir bir yapının oluşturulması hususu, 25 Ekim 2010 tarihinden itibaren yeni yapısıyla faaliyet gösteren HSYK’nin en öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Bu amaçla 2011, 2012 ve 2013 yılı yaz kararnamelerinde bir takım yenilikler gerçekleştirildi. HSYK, 2014 yılı yaz kararnamesinde de aynı anlayıştan yola çıkılarak, kararnameyi 13 Hazirana kadar sonuçlandırmayı hedefliyor. HSYK, buna ilişkin takvim açıklanmış olup çalışmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede, idari yargı hâkimleri ile adli yargı hâkim ve cumhuriyet savcılarının 2014 yılı yaz kararnamesi atamalarında uygulanacak prensipler uyarınca kararname kapsamına giren hakim ve savcı eşleri öğretmen olarak görev yapanlara ilişkin olarak atama nedeniyle meydana gelebilecek mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla MEB yetkilileri ile yapılan görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerde öğretmen eşi olan hâkim ve cumhuriyet savcılarının tayin görmeleri halinde öğretmenlerin de eşlerinin bulunduğu illere tayinlerinin yapılması hususunda herhangi bir aksaklık yaşanmayacağı, il içerisinde ise eşlerinin çalıştığı merkeze yakın bir yerde istihdam edilmeleri yönünde MEB tarafından gerekli kolaylığın sağlanacağı hususunda görüş birliğine varıldı.

CİHAN

Yorumlar