Hristiyanlardan pankartlı bayram kutlaması

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Hristiyanlar, Ortodoks Kilisesi'ne astıkları pankartla Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Yüzyıllardır barış ve hoş görü içerisinde değişik din ve mezhepten insanların yaşadığı İskenderun’da...

Google Haberlere Abone ol
Hristiyanlardan pankartlı bayram kutlaması

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Hristiyanlar, Ortodoks Kilisesi'ne astıkları pankartla Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Yüzyıllardır barış ve hoş görü içerisinde değişik din ve mezhepten insanların yaşadığı İskenderun’da Hristiyan Ortodokslar yanı sıra geçtiğimiz yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Süryani Kilisesi yetkilileri de kilise kapısına Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlayan afiş astı.

Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, "Yıllardır bir arada yaşadığımız kentte artık bayramlarımızı da birlikte kutluyoruz. Bizler protokol bayramlarına katılırken, bizim Paskalya bayramlarımıza da Müslüman vatandaşlarımız katılıyor. Ramazan Bayramı'nın Müslüman alemine barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Hristiyan Ortodoks Kilisesi Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur ise Ortadoğu’da yaşanan olayların bir an önce sona ermesi temennisinde bulunarak, Ramazan Bayramı'nın tüm İslam alemi için barış huzur ve başarı getirmesi dileğinde bulundu. CİHAN

Yorumlar