Houston’da 15 Şubat Türkçe Günü ilan edildi

Adana ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Houston kenti arasında imzalanan ‘partner şehir’ protokolünün olumlu sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Houston’da 15 Şubat Türkçe Günü ilan edildi

Adana ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Houston kenti arasında imzalanan ‘partner şehir’ protokolünün olumlu sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Heyetlerin karşılıklı ilişkilerinin gelişmesi sonucu, Houston Belediye Başkanı Annise Parker, 15 Şubat tarihini Türkçe Günü ilan etti.

Geçtiğimiz yılın nisan ayında ABD’ye giden Türk heyetine başkanlık yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, orada imzaladığı protokol ile Adana ve Houston partner şehir olmuştu. Ardından yıl içinde Houston’dan ticaret ve sanayi odaları ile üniversite temsilcilerinin bulunduğu ABD heyeti, Adana’da çeşitli ziyaretlerde bulunmuştu. Gerçekleştirilen temaslar ile iki kent arasındaki ilişkiler kuvvetlendi.

Bu olumlu gelişmelerin ardından Türkçe Olimpiyatları Teksas finali Houston’da gerçekleştirildi. Houston Belediye Başkanı Annise Parker, törende yaptığı konuşmada. Türklerin kentlerine verdiği katkıdan dolayı minnettar olduğunu söyledi ve 15 Şubat’ı 'Türkçe Günü' ilan ettiğini duyurdu. Bu olumlu gelişme Türkiye’de de memnuniyetle karşılandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Adana ile Houston arasındaki ilişkilerin gelişmesinin her iki kent için de önemli olduğunu vurguladı. Houston Belediye Başkanı Annise Parker’in, 15 Şubat’ı Türkçe Günü ilan etmesinin sevindirici olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, “Houston ile partner şehir protokolünün ardından karşılıklı heyetler ziyaretler yaptı. Her geçen gün yararlı bir işbirliği içinde olduk. Bundan sonra ilişkilerin daha da gelişeceğini umuyoruz. Houston Belediye Başkanı Sayın Annise Parker’e de 15 Şubat’ı Türkçe Günü ilan etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar