Houston'da demokrasiye destek gösterisi düzenledi

Houston'da yaşayan Türkler, darbeye karşı milli irade ve demokrasiye destek gösterisi düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Houston'da demokrasiye destek gösterisi düzenledi
Houston'da yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı milli irade ve demokrasiye destek gösterisi düzenledi.

Houston'da yaşayan Türk vatandaşları, Ahıska Türkleri, Azeriler, Pakistanlılar, Suriyeliler ve Somalilerin destek verdiği gösteri, yaklaşık 100 kişinin katılımıyla ilk olarak Türkiye'nin Houston Başkonsolosluğu önünde düzenlendi.

Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan, yaptığı konuşmada, "Houston'da ülke, millet ve bayrak sevdalısı vatandaşlarımızın gerçekleştirdiği gösteriyle darbeye ve FETÖ terör örgütüne karşı en güçlü mesajın verildiğini, Houston'ın Türkiye'nin meydanlarına selam yolladığını" kaydetti.

FETÖ'ye ait Turkuaz Kültür Merkezi'ne giderek burada eyleme devam eden kalabalık, FETÖ ve Houston'daki yapılanmalarını protesto etti.

FETÖ'nün Teksas eyaletinde 46 okulu, kültür merkezi ve kuruluşları bulunuyor.
Amsterdam&Partners 25 Mayıs'ta FETÖ'ye ait Harmony Kamu Okulları aleyhinde Teksas Eğitim Bakanlığına şikayet dosyası iletmişti.

Türkiye, demokrasisini muhafaza edecek

Öte yandan Türkiye'nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan'ın Miami Herald gazetesinde, "Türkiye, demokrasisini muhafaza edecek" başlıklı bir makalesi yayımlandı.
FETÖ'nün darbe girişiminin nasıl gerçekleştiği ve Türk milletinin topyekun bu girişime karşı nasıl bir mücadele verdiğini anlatan Altan, yaşanan sürecin "Türkiye'deki demokrasinin gücünü bir kez daha gösterdiğini" vurguladı.

Uluslararası kamuoyunun Türkiye'deki seçilmiş demokratik yönetime verdiği desteğin önemine de işaret eden Altan, darbe girişimine karşı Türkiye'nin hukuki çerçeve içinde tüm önlemleri en güçlü şekilde almakta olduğunu kaydetti.

Yorumlar