Hounduraslı gelin Adıyamanlı damata Türkçe "evet" dedi

Honduras Cumhurbaşkanı’nın kızı Rosa ile Adıyamanlı Talha, İstanbul’da gerçekleştirilen görkemli bir törenle dünya evine girdi.

Google Haberlere Abone ol
Hounduraslı gelin Adıyamanlı damata Türkçe "evet" dedi

Honduras Cumhurbaşkanı’nın kızı Rosa ile Adıyamanlı Talha, İstanbul’da gerçekleştirilen görkemli bir törenle dünya evine girdi.

Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı düğünde damadın anne ve babası gelen konukları salon kapısında karşıladı. Konuklarla tek tek ilgilenen düğün sahipleri, bir yandan da tebrikleri kabul etti. Düğün törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ve İstanbul vali yardımcısının aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Düğün töreninde Honduras Cumhurbaşkanı Porfirio Lobo Sosa, kızı Rosa Elena Lobo Juarez’i nikah masasına kendisi getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikah töreninde gelin Rosa Adıyamanlı damat Talha’ya Türkçe olarak ”evet” dedi. Nikahın kıyılmasının ardından kısa bir konuşma yapan Kadir Topbaş, tüm çocuklarının nikahını kendisinin kıydığını ifade ederek, bu evliliğin cumhurbaşkanının kızı olması itibariyle daha farklı anlam taşıdığını söyledi. Topbaş ayrıca bu evliliğin iki ülkenin yakınlaşmasına katkıda bulunacağını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın üç çocuk sözünü hatırlattı. Topbaş daha sonra evlilik cüzdanını geline vermesi için baba Porfirio Lobo Sosa’ya verdi.

Gelinin babası Honduras Cumhurbaşkanı Sosa, yaptığı konuşmada, evliliğin iki ülkeyi yakınlaştırdığı gibi Hounduras ve İstanbul’u da bir birine yakınlaştığını belirtti. Baba Sosa,”Kızımın güvenli ellerde olduğuna yürekten inanıyorum.” ifadelerin kullandı.

Gelinin Annesi Fatima’nın ise konuşurken gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Fatima bir kız annesi olarak üzgün olduğunu ancak kızının misafirperver bir ülkeye gelin gönderdiğini bildiğini söyledi. Anne Fatima, kızını güvenli bir aileye verdiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından baba Sosa, alkışlar eşliğinde evlilik cüzdanını kızı Rosa’ya verdi.

Nikahın kıyılmasının ardından Cumhurbaşkanı Sosa ile kızı Rosa bir süre dans etti. Görkemli düğünde damat Talha ve gelin Rosa birlikte düğün pastasını kesti. Düğünde ayrıca Adıyaman yöresine özgü olarak halay çekildi. Damat yakınlarının oluşturduğu kalabalık davul zurna eşliğinde uzun süre halay çekti.
CİHAN

Yorumlar