Hopa'da 'İhracata Yönelik Devlet Destekleri' anlatıldı

Artvin'in Hopa ilçesinde, Hopa Sanayici ve İş Adamları Derneği (HOSİAD) tarafından, "İhracata Yönelik Devlet Destekleri" semineri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Hopa'da 'İhracata Yönelik Devlet Destekleri' anlatıldı

Artvin'in Hopa ilçesinde, Hopa Sanayici ve İş Adamları Derneği (HOSİAD) tarafından, "İhracata Yönelik Devlet Destekleri" semineri düzenlendi. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Mevzuat Uygulama ve Teşvik Şubesi Müdürü Ekrem Altun'un katıldığı seminer, Artvin Çoruh Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda verildi.

Açılışta konuşan HOSİAD Başkanı Hüseyin Sinan Altunsoy, Hopa'nın konumumdan dolayı ihracat açısından önemli bir geçiş güzergâhında bulunduğunu, bunun halk açısından bir avantaj olduğunu ve ilçenin kalkınmasına öncülük edeceğini söyledi. Altunsoy, "Böylesine önemli bir konuda, dernek olarak bu organizasyonda Hopa'nın işadamlarıyla beraber olmak bizim için ayrıca önemlidir. Programımıza katılan bütün konuklara teşekkür ediyoruz. Böyle organizasyonları, Hopamız'ın kalkınması için yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Semineri veren Şube Müdürü Altun ise ihracata yönelik olarak devletin, pazar araştırma, kira, reklam tanıtım, çevre maliyet, reyon kiralama, firma araştırma rapor ve fuar gibi konularda verdiği destekleri anlattı. Altun, "Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen bu desteklerin amacı, Türkiye'nin ihracatını arttırmak ve kalkınmasını sağlamaktır. Hedef olarak da ABD, Azerbaycan, Irak, Rusya, İran, Bahreyn, Endonezya, Çin, Brezilya, Arjantin gibi ülkeler bulunmaktadır." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar