Hopa TSO bu defa lojistik sektörünü masaya yatırdı

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, Paluri Otel Restoran'da lojistik sektörüyle ilgili panel düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Hopa TSO bu defa lojistik sektörünü masaya yatırdı

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, Paluri Otel Restoran'da lojistik sektörüyle ilgili panel düzenledi.

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin'in konuşmacı olarak katıldığı panel, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, oda üyeleri ve nakliye sektörünün temsilcileri tarafından izlendi. Panelin sunuculuğunu Alişan Topaloğlu yaptı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, "Hopa Limanı’na önem veriyoruz. Sayın genel müdürümüzle koordineli çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Panelimizin ülkemize, bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin ise Hopa Limanı'nı daha profesyonel şekilde değerlendirmenin zamanının geldiğini, yeni yatırımların kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Lojistik sektörünün 2023 yılına kadar 8-10 kat büyüyeceğini, dev lojistik filolarının kurulacağını ifade etti. Avrupa ve Amerika’da 20-30 binlerle ifade edilen lojistik filolar kurulduğunu anlattı. Yıldıztekin, 2023 hedefleri doğrultusunda Hopa Limanı'nın işlem hacminin 5 milyon tona çıkması için bugünden altyapı yatırımları dahil birçok konuyu masaya yatırarak değerlendirdiklerini, özellikle Hopa-Batum demiryolu projesinin 2023 hedefinde var olduğunu ama bunun erkene çekilmesi noktasında çaba gösterildiğini sözlerine ekledi.

Panel, soruların cevaplandırılması ile sona erdi. Panelin ardından verilen yemeğe, Vali Yardımcısı Sarp Mülki İdare amiri Mehmet Ali Öztürk, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, Hopa İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru, Artvin İşadamları Derneği Başkanı Seçim Altunkaya, HOSİAD Başkanı Sinan Altunsoy, sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile kurum müdürleri ve Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer katıldı.
CİHAN

Yorumlar