Hollande’ın programında İlber Ortay rahatsızlandı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Galatasaray Üniversitesi’ni ziyareti sırasında Türk tarih profesörü İlber Ortaylı rahatsızlandı.

Google Haberlere Abone ol
Hollande’ın programında İlber Ortay rahatsızlandı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Galatasaray Üniversitesi’ni ziyareti sırasında Türk tarih profesörü İlber Ortaylı rahatsızlandı. Doktorların müdahalesi sonrası kendine gelen ve solandan çıkarılan Ortaylı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi ziyaretleri kapsamında Galatasaray Üniversitesi’ni ziyaret etti ve sanatçı Candan Erçetin’e kültür ve sanat nişanı taktı. Programa, GS Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sanatçı Candan Erçetin, Fatih Altaylı, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga ve çok sayıda örenci katıldı.

Hollande sahneye çıkıp konuştuğu sırada salonda kendisini dinleyen İlber Ortaylı bir anda rahatsızlandı. Ortaylı’nın yanındaki öğrenciler durumu fark etti. Kısa sürede salona sağlık görevlileri gelerek Ortaylı’ya müdahale etti. Bu sırada Ortaylı’nın rahatsızlandığını gören Hollande, konuşmasını keserek, Ortaylı’nın kendine gelmesini bekledi. Bir süre sonra kendine gelen Ortaylı sağlık görevlileri ve asistanıyla birlikte salondan çıktı. Hollande da salonda ayağa kalkan Ortaylı’nın yanına giderek elini tuttu ve bir süre konuştular.

Ortaylı, üniversiteye gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
CİHAN

Yorumlar