Hollanda'dan gönderilen oyuncak ayıdan uyuşturucu çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Trabzon Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Hollanda’dan Türkiye’ye kargo yoluyla gelen ve midesine uyuşturucu madde gizlenmiş oyuncak ayı ele geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'dan gönderilen oyuncak ayıdan uyuşturucu çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Trabzon Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Hollanda’dan Türkiye’ye kargo yoluyla gelen ve midesine uyuşturucu madde gizlenmiş oyuncak ayı ele geçirdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü, Trabzon Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Trabzon Posta Gümrüğü ve Araklı Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttükleri ortak çalışma ile ilginç bir uyuşturucu kaçakçılığının ortaya çıkardı.

İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü personelinin gelen bir koliden şüphelenmesi üzerine; İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince değerlendirmeye alınması sonucunda paketin riskli olduğu değerlendirildi ve durumla ilgili olarak operasyon başlatıldı.

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLARAK BEYAN EDİLDİ

Doğum günü hediyesi olarak beyan edilen koli açılarak kontrol edildi. Kolide sarı renkli büyük boy bir adet oyuncak ayı olduğu, oyuncak ayının içinde 5 adet siyah plastik poşet içerisinde kubar olarak tabir edilen kurutulmuş Hint Keneviri olduğu tahmin edilen madde tespit edildi. Olay, alıcıların tespit edilerek yakalanmasını sağlamak üzere Trabzon Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Muhafaza Müdürlüğüne aktarıldı. Trabzon Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince aynı zamanda Trabzon Posta Gümrüğü olarak da hizmet veren PTT Müdürlüğüne gidilerek gerekli koordinasyon sağlandı, kargo gönderisinin gelmesi ile de çalışma başlatıldı.

KOLİYİ TESLİM ALIRKEN YAKALANDI

Trabzon’un Araklı ilçesinde oturduğu tespit edilen alıcının adresine, Trabzon Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekibi, Araklı Emniyet Müdürlüğü'nden 2 polis memuru ve hazurun olarak bulunan Muhtar heyetinden bir kişiden müteşekkil bir ekip oluşturularak gidildi. Koliyi teslim etmekle görevli memur tarafından evin kapısı çalındı. Yurtdışından kendi adlarına gelen bir kolileri olduğunu söylendiğinde, alıcı telefon beklediğini söyleyerek koliyi almak için posta tebligatını imzaladı. Şahıs koliyi almak üzereyken evin yakınında bulunan ekip yanlarına gelerek kimlik ibraz edilmiş ve savcılık kararı bildirilerek alıcı yakalandı.

5 PAKETTE 260 GRAM UYUŞTURUCU

Şahsın, ikamet ettiği evde narkotik dedektör köpek marifetiyle ve heyetçe gözle görülebilen, girilebilen yerlerde yapılan aramalarda; Malbora yazan bir kutunun içerisinde şahsın beyanına göre esrar tohumu olan bir madde ve yarım halde içilmiş esrarlı sigara bulundu. Postayla gelen koliden çıkan oyuncak ayının içerisine gizlenmiş vaziyette siyah poşetlere sarılmış halde içerisinde uyuşturucu maddelerden esrar olduğu tahmin edilen maddeler tespit edilerek el konuldu.

Trabzon Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri, hassas terazi ile yapılan tartımlarda oyuncak ayı içerisinde bulunan ve esrar olduğu tahmin edilen 5 pakette toplam 260 gram ağırlığında uyuşturucu madde ve ev aramasında ele geçirilen 13 gram esrar tohumu belirledi.

Gönderici ve alıcı taraflar hakkında Trabzon Araklı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. CİHAN

Yorumlar