Hollanda'da 'Anneler Günü ve Ehlibeyt Anneleri' başlıklı konferans düzenlendi

Hollanda'nın Zaandam şehrinde Camellia Derneği tarafından 'Anneler Günü ve Ehlibeyt Anneleri' başlıklı konferans düzenlendi.Programda konuşan Dede Haydar Yıldırım, Ehlibeyt annelerinin insanlığı hidayete erdiren 12 imamların anneleri olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da 'Anneler Günü ve Ehlibeyt Anneleri' başlıklı konferans düzenlendi

Hollanda'nın Zaandam şehrinde Camellia Derneği tarafından 'Anneler Günü ve Ehlibeyt Anneleri' başlıklı konferans düzenlendi.

Programda konuşan Dede Haydar Yıldırım, Ehlibeyt annelerinin insanlığı hidayete erdiren 12 imamların anneleri olduğunu söyledi. Yıldırım "Aynı zamanda mümin canların anneleri. Temennimiz insanların bu konuda bilinçli olabilmeleri. Ehlibeyt annelerini iyi tanıyabilmeleri. Alevi olsun, Sünni olsun, birlik beraberlik ve kardeşliğimizi bütün insanlık için, dünya insanları için barışa vesile olmasını diliyoruz." dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Özcan ise Ehlibeytin, tüm Müslüman aleminin sevmekle mükellef olduğu önemli şahsiyetler olduğunu söyledi. Özcan "Bugün anneler günü vesilesi ile örnek anne Hazreti Fatıma annemizi yad etmiş olduk. Bu tür anmaların Ehlibeyt'i anlamaya vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konferansa gelen annelerin güllerle karşılandığı programda ‘Yılın Anneleri’ de seçildi. Bunlardan bir tanesi Elif Polat diğeri ise Zemzem Dulkadir oldu. Kendilerine "Yılın Anneleri" olarak plaket takdim edildi. CİHAN

Yorumlar