Hollanda'da Anma Günü

Hollanda Kralı Willem Alexander ve Kraliçe Maxima, Başkent Amsterdam'daki Dam Meydanı'nda dün düzenlenen 'Ulusal Anma' günü törenine katıldı. 20 bin kişinin katıldığı törende Başbakan Mark Rutte, Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp, Kuzey...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da Anma Günü

Hollanda Kralı Willem Alexander ve Kraliçe Maxima, Başkent Amsterdam'daki Dam Meydanı'nda dün düzenlenen 'Ulusal Anma' günü törenine katıldı. 20 bin kişinin katıldığı törende Başbakan Mark Rutte, Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp, Kuzey Hollanda Eyaleti Valisi Johan Remkes, Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan'ın yanı sıra askeri ve mülkî erkan hazır bulundu. Tören alanında ilk önce İkinci Dünya Savaşı gazileri geçiş yaptı. Ardından Hollanda askeri birlikleri geçiş yaptı. Hollandalı Türkler de törenlerde yer aldı.

Hollanda milli marşının okunmasını ardından savaşta yaşamlarını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Kraliyet sarayındaki Hollanda bayrağı ve tüm şehrin bayrakları yarıya indirildi.

Amsterdam Dam Meydanında ki Ulusal Anma Günü törenlerini evlerinden yaklaşık 3,6 milyondan fazla kişinin televizyonlardan izlediği açıklandı. Bu sayı ile haftanın en fazla izlenen programı ile birinci sırada yer aldı.

CİHAN

Yorumlar