Hollanda milli günü ‘kral günü’ olarak kutlandı

Hollanda Milli Günü Ankara’da kutlandı. Daha önce kraliçe günü olarak kutlanan gün geçtiğimiz yıl tahta geçen Williem Alexander’ın onuruna ilk kez 'kral günü' olarak kutlandı. Hollanda milli günü, Ankara Cermodern'de düzenlenen resepsiyonla...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda milli günü ‘kral günü’ olarak kutlandı

Hollanda Milli Günü Ankara’da kutlandı. Daha önce kraliçe günü olarak kutlanan gün geçtiğimiz yıl tahta geçen Williem Alexander’ın onuruna ilk kez 'kral günü' olarak kutlandı.

Hollanda milli günü, Ankara Cermodern'de düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Hollanda Büyükelçisi Ronald Keller'in ev sahipliği yaptığı resepsiyona çok sayıda davetli katıldı. Kral Willem-Alexander'in tahta çıktığı 2013 yılına kadar kraliçe günü olarak kutlanan, Hollanda'nın en önemli bayramı kral günü bu yıl Alexander'ın onuruna ilk kez 'kral günü' olarak kutlandı.

Davetlilere seslenen Büyükelçi Keller, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemli noktalara ulaştığını ve bunun devam etmesi için çalıştıklarını söyledi. Keller’in konuşmasının ardından Hollandalı ve Türk çocuklar iki ülkenin milli marşlarını seslendirdi.

Resepsiyonda ayrınca ünlü fotoğrafçı Erwin Olaf’ın ‘Anlatılamayanın güncesi’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Büyükelçi ve beraberindekiler serginin açılışından sonra eserleri gezdi.

CİHAN

Yorumlar