'Hocama ve camiaya yapılan saldırılar karşısında kalbim duracak gibi oluyor'

Erzurum'da hizmet camiasına ilk evini açan ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye büyük bir vefa ile bağlanan 79 yaşındaki Selahattin Başkaya, yaşlılık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede,"Ayaklarıma sözüm geçseydi, bugün bir genç gibi hizmet için koşa.

Google Haberlere Abone ol
'Hocama ve camiaya yapılan saldırılar karşısında kalbim duracak gibi oluyor'

Erzurum'da hizmet camiasına ilk evini açan ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye büyük bir vefa ile bağlanan 79 yaşındaki Selahattin Başkaya, yaşlılık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede,"Ayaklarıma sözüm geçseydi, bugün bir genç gibi hizmet için koşardım. Muhterem Hocam'a ve camiaya yönelik saldırılar karşısında şaşkınım. Yaşlı bedenim ve yüreğim saldırılar karşısında sarsılmakta. Üzüntüden, kalbim duracak gibi oluyor." dedi.

Selahattin Başkaya bir vefa insanı, gönül adamı. Gençliğinde hizmet camiasına evinin kapıların açmış, Muhterem Hocaefendi'yi evinde iki kere misafir etmiş. Gönüllüler hareketinre ömrümü ve servetini adayan Başkaya, yaşlılık nedeniyle çeşitli hastalıklardan muzdarip. Ancak O'nu en çok üzen, rahatsız eden ise hastalıklarından çok gönül verdiği Muhterem Fethullah Gülen'e ve camiya yönelik mesnetsiz iddialar ve Erzurumlu bir bakan ile milletvekilinin hakaratemiz sözleri. Hasta yatağından, Muhterem Hocaefendi'ye ve hizmet hareketine yönelik iddialara tepki gösteren Başkaya,"Muhterem Hocam'a ve camiaya yönelik saldırılar karşısında şaşkınım. Yaşlı bedenim ve yüreğim saldırılara karşısında sarsılmakta. Üzüntüden kalbim duracak gibi oluyor. Keşke genç olsaydım ayaklarıma sözüm geçseydi hizmet için çatlayana kadar koşardım. Benden eskiden bir kuruş isteselerdi severek veriyordum. Bugün bütün servetimi istesinler hepsini düşünmeden vermeye hazırım. Muhterem Hocaefendi, Türk islam aleminin son zamanlarda çıkardığı en büyük alimlerden birisi. Kendisini ve camiasını tanıdığım için kendimi şereflenmiş kabul ediyorum." diye konuştu.

KİME NE SÖYLEDİKLERİNİN FARKINDA DEĞİLLER
Selahattin Başkaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın hizmet camiasını KCK'ya, örgütü benzetmesinin ise insafsızlık olarak nitelendirdi. Erzurumlu bakan ve milletvekilinin 'sen kimsin, senin ağababalarını yenmişiz, KCK' benzetmelerini ise insani ve İslami bulmadığına da dikkat çekerek,"Bir bakan ve milletvekilinin söylemeyeceği çirkin laflar. Bir İslam alimine, Erzurum'un medar-ı iftiharına layık görülen çirkin benzetmeleri kınıyorum. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlar kime ne söylediklerinin farkında değiller" şeklinde tepkisini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar