Hocalı Katliamı Bielefeld’de kınandı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde Karabağ Hocalı katliamı 22. yıl dönümünde kınandı.

Google Haberlere Abone ol
Hocalı Katliamı Bielefeld’de kınandı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde Karabağ Hocalı katliamı 22. yıl dönümünde kınandı.

Alman – Azerbaycan Kültür Derneği tarafından tertiplenen yürüyüşe, Türk dernek temsilcileri ile Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Üyesi Prof. Dr. Musa Kasımlı iştirak etti. Türk ve Azerbaycan bayrakları ile yürüyüşe katılan protestocular, Bielefeld ana tren istasyonunda buluştu. Tertip komitesi başkanı Terane Tagiyeva yürüyüşe ilgi gösterenlere teşekkür ederken, Etibar Geniyev ve Dr. Ruslan Cefer katliamı anlattı.

Yürüyüşe katılan Musa Kasımlı, “Bugün burada Azerbaycanlı ve Türk kardeşlerimizle beraber Ermenistan’ın işlediği Hocalı Soykırımı’nı unutmadığımızı göstermek için toplandık. Türk kardeşlerimizin de bulunması bize güç ve kuvvet veriyor." dedi. Konuşmalardan sonra, daha önce planlandığı gibi bayraklar ve Hocalı katliamında çekilen fotoğraflarla kortej Bielefeld Bahnhof’tan şehir merkezindeki Jahnplatz meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında, "Karabağ’a Azatlık, Hocalı’ya Adalet" gibi sloganlar atıldı.

Yol boyunca Almanca olarak katliamı anlatan broşürler de dağıtıldı. Ayrıca Bielefeld’de Hocalı Şehitleri Anıtı yapılması ile ilgili imza kampanyası başlatılacağı duyuruldu.
CİHAN

Yorumlar