Hocaefendi'nin yeğenine yapılan ayrımcılık Meclis gündeminde

Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği kısa film yarışmasında Fethullah Gülen Hocaefendi'nin akrabasının birinci olması ardından, Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı tören iptal edilirken, Seleme Gülen'e ödülü verilmedi. Milli...

Google Haberlere Abone ol
Hocaefendi'nin yeğenine yapılan ayrımcılık Meclis gündeminde

Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği kısa film yarışmasında Fethullah Gülen Hocaefendi'nin akrabasının birinci olması ardından, Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı tören iptal edilirken, Seleme Gülen'e ödülü verilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ayrımcılığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. Meclis Başkanlığı'na konuya ilişkin soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "MEB bünyesinde ve AB nezdinde pek çok gösteriminin iptal edildiği ya da edileceği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 13 Mayıs 2014 tarihindeki değerlendirme toplantısı ile birincilik ödülünün 'Çırak', ikincilik ödülünün 'Mahmud Bin Ahmed El-Hoyi', üçüncülük ödülünün 'Misafir', mansiyon ödüllerinin ise 'Çatuk', 'Meşin Yuvarlak' ve 'Sükut' filmlerine verildiği 'Ulusal Öğrenen Yetişkinler Kısa Film Yarışması' ödül töreninin iptal edilme gerekçesi nedir?

-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye’de Yetişkin Öğrenme Projesi kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasını kazanan öğrencilere verilecek ödüllerin de iptal edildiği iddiası doğru mudur?

-Öğrencilere hak ettikleri ödüller hangi tarihte verilecektir?

-AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı fon desteği ile yürütülen projede 'Çırak' adıyla yarışmaya katılarak birincilik ödülünü kazanan kısa filmin, MEB bünyesinde ve AB nezdinde pek çok gösteriminin de iptal edildiği ya da edileceği iddiası doğru mudur?

-Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yarışmanın birincilik ödülünü kazanan öğrenciye ödülünü vermemesinin gerekçesi nedir?

-AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı fon desteği ile yürütülen projede önceki yıllarda yarışmaya katılan, birincilik ödülü kazanan ama ödülü verilmeyen kişi sayısı nedir? Bu durumun gerekçesi nedir?

-AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nda fon desteği ile yürütülen toplam kaç proje vardır? Bu projeler nelerdir? Bu projelerden kaçı uygun görülmüştür? Uygun görülen projeler hangileridir?

CİHAN

Yorumlar