Hocaefendi'nin kardeşinden Erdoğan'a: Onun dediklerinden utanıyorum

Gülen ailesinin İstanbul'da bir araya gelen üyeleri, basın yayın organlarında ve bizzat Başbakan tarafından dile getirilen ağır söz ve ithamlara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hocaefendi'nin kardeşinden Erdoğan'a: Onun dediklerinden utanıyorum

Gülen ailesinin İstanbul'da bir araya gelen üyeleri, basın yayın organlarında ve bizzat Başbakan tarafından dile getirilen ağır söz ve ithamlara tepki gösterdi. Aile üyelerinden Sevgi Edirne Kutlukan, aslında iddialara tenezzül edip cevap bile verilmemesi gerektiğini; ancak bunun büyük bir haksızlık olduğunu, kıskançlık nedeniyle bunların yapıldığını söyledi. Hocaefendi'nin kardeşlerinden Seyfullah Gülen ise önceki seçim döneminde Başbakan ile yan yana namaz kıldıklarını belirterek "Ben onun dediklerinden utanıyorum." dedi.

Wow Otel'de yapılan toplantı, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşleri ile yakınlarını bir araya getirdi. Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı basın yayın organlarında yapılan kara propagandaya tepki gösteren aile fertleri, vefasızlık vurgusunu öne çıkardı.

Aile üyelerinden Sevgi Edirne Kutlukan, Hocaefendi'ye yapılan saldırıların haksız olduğunu ve gerçekte cevap vermeye bile tenezzül etmeyeceğini belirtti. Ancak yapılan saldırıların büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Kutlukan, "Önce çok üzüldüm, Hocaefendi'nin, ailesinin ve onun yetiştirdiği güzel insanların üslubuna ters düşen bir üslup. Aslında tenezzül edip bunlara cevap bile vermek istemiyorum. Ama nacizane düşüncem, dünyada hırsızlıktan sonra bir kötü şey de kıskançlık. Bu kıskançlıktan oluyor. Hocaefendi sade ilim adamı, sufi değil, dünya insanı, sevgi insanı, merhamet insanı. Fakat eğitime önem veriyor; Herşeyin en iyisini yapıyor. İnsan sevgisi var. Adına seminerler düzenlenen bir insan." dedi.

Etüt merkezlerinin kapatılması girişiminin kendisini çok etkilediğini belirten Kutlukan, "Orada gördüğüm çocuklar pırıl pırıl. Başka kötü yollara gidebilecek insanlara yardımcı olan bir grup bu. Ben cemaat, camia, aile hepsini bir tutuyorum. Hocaefendi'nin akrabası olarak değil, olmasam bile cemaat mensubu olmaktan şeref duyarım." ifadesini kullandı.

Toplantıya katılan Gülen'in ablası Nurhayat Seven de tepkisini "Bizler peygamberin izinde insanlarız." diyerek gösterdi. Yapılan hakaretleri kendilerine iade ettiklerini söyleyen Seven, "Peygamer izinde olanlara hiç kimse yanlış söz diyemez." dedi. Konuşmasını bir şiir ile sürdüren Seven "Biz Kur’an'ın hadimleri pir iman izindeyiz, bu yoldan dönmeyiz asla peygamberin izindeyiz." diye konuştu

Hocaefendi'nin kardeşlerinden Seyfullah Gülen, bir anısını paylaşarak Başbakan'a tepkisini gösterdi. Başbakan ile birlikte Ankara'da bir cami açılışında yan yana namaz kıldıklarını belirten Gülen, "Şimdi ben utanıyorum bir şey demeye. O Müslümanlara kafir diyor. Haşhaşiler dini inkar eden insanlardı. Ben ona bunu yakıştıramıyorum. Çünkü Allah sorar, 'o seninle birlikte secde etti', ama o bunların hiç birini kale almıyor. Ben emin olun, onun dediklerinden utanıyorum. Ama bir paket, kötü söz paketi paketledim, orijinal, eğer biterse o sözleri, lütfetsin adresine göndereyim onlardan devam etsin. Çünkü söyledikçe batıyor. Tövbe edip dönmezse Allah'ın izniyle daha da batacak." şeklinde konuştu.

Hocaefendi'nin diğer kardeşi Mesih Gülen, basında kendisi ile ilgili yer alan iddialara tepki gösterdi. İddialar karşısında şaşkınlığını anlatan Gülen, şöyle devam etti: "Basında benimle ilgili yok fabrikası varmış, yok şuymuş, yok buymuş. Bir sürü iftiralar. Devletin kolluk güçleri var, maliyesi var, araştırırlar. Bende bir metrekare arsa bulurlarsa, ev bulurlarsa, bankada üç beş kuruş paramı bulurlarsa hepsini alabilirler. Bunu söylediğimden dolayı da beni mahkum edebilirler, helal olsun. Ama illa da iftiralarında şusu busu var diyenler varsa Allah rızası için üç beş kuruş versinler bütün servetimi onlara vereyim. Takas edelim. Yürekleri yetiyorsa o bir sürü fabrikayı şuyu buyu dedikleri şeyleri ben rahatlıkla, hizmete 15-20 bin lira versinler ben bütün tapularımı onlara devretmezsem namerdim."

Gülen, iftiraların neden atıldığı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi: “Var bir zorları ki, bunu yapıyorlar yani. Ben onlara bir şey demeyeceğim. Görünen bir şeyler vardı ama illa da 'siz böylesiniz' demiyorum. Acaba kendi korktukları bir şeyler mi var, açığa çıkacağından dolayı bize çamur atıyorlar, iftira atıyorlar. Bu kadar basit."
CİHAN

Yorumlar