Hocaefendi'nin hemşehrileri özür bekliyor

Muhterem Fethullah Gülen Hocefendi ve Hizmet Camiasına yönelik hakaretamiz sözlere, Hocaefendi'nin Erzurum'un Korucuk köyündeki hemşehrileri tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hocaefendi'nin hemşehrileri özür bekliyor

Muhterem Fethullah Gülen Hocefendi ve Hizmet Camiasına yönelik hakaretamiz sözlere, Hocaefendi'nin Erzurum'un Korucuk köyündeki hemşehrileri tepki gösterdi. Köylüler, "Hocamıza dil uzatanları kınıyoruz. Özür bekliyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın Hocaefendi ve Camiaya yönelik çirkin yakıştırmaları tepki toplamaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Ala'nın, 'Sen Kimsin, Ağa babalarını yenmişiz" sözleri ile Aksak'ın camiayı terör örgütü KCK'ya benzetmesi tepki çekti. Korucuklular, Muhterem Hocaefendi ve camiaya yönelik karalama kampanyalarının kara propaganda olduğuna inanıyor. Köy meydanında toplanan Korucuklular, Gülen Hocaaefendi'nin arkasında olduklarını ve O'na sonuna kadar destek verdiklerini deklare ettiler.

Köylüler adına açıklama yapan Osman Gülen tepkilerini şöyle dile getirdi: "Siyasete mensup bir kaç insanın değerli hemşehrimizin kim olduğunu soruyorlar. Bugüne kadar tanımamışlarsa, bundan sonra anlatmak da kuru çaba olur. Evet O ki değerlerimize değer katan, yaşayan değer abidesi Hocaefendi, karanlık odaklar tarafından başlatılan kara propaganda ile itibarsızlaştırma operasyonu ile karşı karşıya bulunmaktayız. Kur'an ve sünnet ışığından beslenen, kendi öz manevi değerlerini ilham alan, ışık süvarisinin ağa babalarını soruyorlar, ağa babaları; Said Nursi, Cemalettin Efgani'dir, İmam Aşari'dir, İmam Gazali'dir, Abdulkadir Geylani, İmam Hz. Ali'dir, her iki cihan serveri Resul'ü Ekrem ve Kur'andır."

Mükremin Avcı: Efkan Ala'nın sözleri, kelamı, bir bakana göre değil. Dünyanın değer verdiği bir İslam alimine kalkıp, 'Sen kimsin?' sözleri yakışık almadı. Paralel devlet diyorlar, Güneydoğu'da ellerinde kaleşnikofla kimlik kontrolü yapanlar paralel devleti orada görsün. Yerel seçimler yaklaşıyor. Seçim propagandası olarak camia karşıtlarından oy kapabilmek için Hizmet Hareketine saldırılmakta. İçişleri Bakanı Ala'nın sözlerini kale almak istemiyorum ama. Sayın Başbakan 'Haşhaşi' görmek istiyorsa, git Erzurum'a konuş dediğini takip ederse, kabinesini iyi takip ederse, Haşhaşi belli olur. Bülent Arınç, 'Biz varsak hizmet var' diyor. Hemşehrim siz yeni geldiniz ama bu cemaat 60 yıldır var.

Ümit Yaşar Kızıltunç: Hocaefendi, İslam alemi için ışık bir zattır. Hocaefendi aleyhinde suçu olmadığı halde yakıştırmalarda bulunmak, karalama kampanyaları ile Hocaefendi'yi sevenleriyle, birlikte çiğnemeleri kabul edilemez. Vatanını, milletini, dinini seven güzide muhterem büyüğümüze dil uzatmalar kabul edilemez. Hocaefendi'ye, değerlerine değer vermeyenlere biz de değer vermeyiz. Hocaefendi, Allah'ın ipine sarılmıştır. İdeali bütün insanların kaynaşmasıdır. İnsanlığa bağrını açan şahsiyettir. Hocaefendi'nin vatanını sevmesi dışında hangi suçu varsa getirsinler biz de destek çıkalım. Bu yapılanlar karalama kampanyasıdır. Dürüst olsunlar.

Ümit Karakoç: Hocaefendi, dünyanın tanıdığı değerli bir kişi. Ama Hocaefendi'yi hiç tanınmamış birisinin edepsizce, ahlaksızca, konuşturmalarını biz Korucuk köylüleri olarak kınıyoruz. Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ala'ya ödevini verip Erzurum'a göndermeyecekti. Bu şekilde ödevini yapan kişiyi kınıyoruz. Sayın Bakan bir Erzurumlu olarak bu sözleri söylemeyecekti. Hocaefendi'yi kınayanları kınıyoruz. Hocaefendi tanınmış bir değerdir. Mesnetsiz sözleri hak etmeyen birisi. Yazıklar olsun.

Siyami Bakan: Efkan Ala'yı 'Kimsin sen' sözlerinden ve Erzurumlu olmasından dolayı kınıyorum. Hocaefendi, Korucuk köyünün öz çocuğudur. Efkan Ala'nın, Hocaefendi'yi, tanımaması, hakaret etmesi, Erzurumluları çok üzmüştür. Efkan Ala'dan ve O'nu doldurup Erzurum'a gönderenden Korucuklular özür bekliyor. CİHAN

Yorumlar