Hobi bahçesindeki evleri yıkılan vatandaşlar Sincan Belediyesi'ne tepkili

Ankara'nın Sincan ilçesi Çimşit Kesiktaş Mahallesi'ndeki hobi bahçeleri, belediye tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile yıkıldı. Vatandaş haber verilmeden yapılan yıkım işlemi nedeniyle belediyeye tepki gösterdi.Vatandaşlar 4 yıl önce...

Google Haberlere Abone ol
Hobi bahçesindeki evleri yıkılan vatandaşlar Sincan Belediyesi'ne tepkili

Ankara'nın Sincan ilçesi Çimşit Kesiktaş Mahallesi'ndeki hobi bahçeleri, belediye tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile yıkıldı. Vatandaş haber verilmeden yapılan yıkım işlemi nedeniyle belediyeye tepki gösterdi.

Vatandaşlar 4 yıl önce yapılan hobi bahçelerine belediye başkanı ve imar müdürünün sözlü olarak izin verdiğine iddia ederek, “Bize konteynır koyun, beton yapı olmasın, dediler. Fakat 7 ay önce de belediye tarafından 680 lira para cezası yazıldı ve bunu biz ödedik." dedi.

Evinin, eşyalarının üzerine yıkıldığını söyleyen Sait Adluğ isimli vatandaş, “Bize dediler ki konteyner kurun, prefabrik kurun, betondan yapmayın, yıkarız dediler. Bizde çoluk çocuk dört duvar arasında kalmasın diye, konteyner yaptık, cezasını da verdik, geldiler, yine yıktılar. Seçimden önce geldiler, buraya, dediler ki burada kaçak yapı var, dediler. Mühürlediler. Bize 600-680 lira ceza kestiler. Bize dediler, o cezayı yatıracaksınız. Bizde o cezayı yatırdık. Seçim bittikten sonra geldiler, yıktılar. Olay bu. Bir de eşyaların üstüne evi yıktılar. Yıkım esnasında evde olmadığını belirten Adluğ; “Amcam buradaydı, amcam da dedi ki; iki dakikaya kadar geliyor, dedi. Ben yoldaydım, eşyalı evin üstüne evi yıkmışlar. Bu olacak insanlık mı. Ben Mustafa Tuna’ya hakkımı helal etmiyorum.” diye tepki gösterdi.

CİHAN

Yorumlar