'Hizmet hareketine yönelik davranış ve söylemler, asla kabul edilemez'

Kars'ta faaliyet gösteren 18 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Türkiye gündemine oturan Hizmet Hareketine yönelik seviyesiz ithamlara kayıtsız kalamayacaklarını söylediler.

Google Haberlere Abone ol
'Hizmet hareketine yönelik davranış ve söylemler, asla kabul edilemez'

Kars'ta faaliyet gösteren 18 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Türkiye gündemine oturan Hizmet Hareketine yönelik seviyesiz ithamlara kayıtsız kalamayacaklarını söylediler.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) dernek merkezinde gerçekleşen basın toplantısında, son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden gelişmeleri değerlendirildi. 18 STK adına konuşan KARSİAD Genel Sekreteri Fatih Baş, yaşanan süreçte Hizmet Hareketine yönelik davranış ve söylemlerin asla kabul edilemez olduğunu söyledi. Virüs, haşhaşi, örgüt, çöreklenmiş yakıştırmalarının ülkeye hizmet eden kişi ve kurumlara yakışmadığını belirtti.

'GEÇMİŞ DÖNEMLERDE DE BU İTİBARSIZLAŞTIRMA KAMPANYASI YÜRÜTÜLDÜ'

İki ayı aşkın bir süreden beri gönüllüler hareketine yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyalarını üzülerek izlediklerini aktaran Baş, "Geçmiş dönemde toplumun bir kesimi 'mürteci, habis, ur, kan emici, vampir, yarasa, örümcek kafalılar, sıkma başlar' gibi ithamlarla yok edilmeye çalışılmıştı." dedi.

Bugün de hizmet hareketi aynı itibarsızlaştırma taktiği ile hedefe konulmuştur diyen Baş; "Paralel devlet, çete, virüs, in, gizli örgüt, haşhaşi, gibi iftiralarla, hiçbir bilgi, belge ortaya koymadan, hiçbir hukuki temele dayanmadan yaftalanıyor." ifadelerini kullandı.

Bu durumun; algı ile suçlama ve karalama propagandası olduğunun anlaşıldığına vurgu yapan Baş, "Bir kısım medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve bir merkezden yönlendirildiği aşikar bir tarzda, her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketi hakkında kara propaganda kampanyası yürütüyor. Hizmet hareketi ile ilgisi olduğu düşünülen iş adamları, keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışılıyor. Buna mukabil bazı işletmelerin de ruhsatları iptal ediliyor." dedi.

Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar, hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyama tabi tutuluyor diyen Baş, "Bu durum da çok enteresan! Acaba bu değişiklikler veya yer değiştirmeler sadece Hizmet Hareketine gönül verenler midir? Yoksa her yere sızmışlar algısı oluşturma girişimi midir? Merak etmekteyiz." dedi.

Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle Türkiye’nin büyükelçiliklerinin bulunmadığı ülkelerde dahi Türkiye’yi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana Türkiye'yi ve Anadolu’yu sevdiren yurt dışındaki okullar da bu süreçte yıpratılmak istendiği üzerinde duran Baş, "Devletimizin büyükelçilerine, bulundukları her ülkede birer gönüllü kültür elçisi olan bu öğretmenlerimizi örgüt üyesi gibi gösterme görevi veriliyor. Allah Aşkına siz kimi kime şikayet ediyorsunuz?" sorusuna cevap aradıklarını söyledi.

HAYATLARINI ALMAYA DEĞİL VERMEYE ADAYANLARIN AĞA BABASI OLMAMIŞTIR

Allah rızası için hizmet eden camiaların AKP olmadan da var olduğuna değinene Baş sözlerini şöyle tamamladı: "Hiçbir Ağababamız olmamıştır. Bizlerin tek rehberi Hz Allah(cc) ve Resulü Muhammed Aleyhisselamdır. Onlar müsaade ettiği sürece de devamını kimse engelleyemeyecektir. Hayatlarını, almaya değil vermeye adamış, dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen Hizmet İnsanlarını, huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim. Şimdiye kadar Hizmet Hareketi için her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan Sayın Başbakan üç ayda ne değişti diyor ve bir an önce bu tutumundan vazgeçmesini arzuluyoruz." CİHAN

Yorumlar