Hizmet Hareketi'ne ait okullara tasfiye planı deşifre oldu

Gercekgundem.com sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, Hizmet Hareketi’ne ait okulların kapatılmasına yönelik planı deşifre etti. Yazısında hizmete yönelik yapılacak operasyon kapsamında ilk olarak yargı, iş dünyası ve medyaya...

Google Haberlere Abone ol
Hizmet Hareketi'ne ait okullara tasfiye planı deşifre oldu

Gercekgundem.com sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, Hizmet Hareketi’ne ait okulların kapatılmasına yönelik planı deşifre etti. Yazısında hizmete yönelik yapılacak operasyon kapsamında ilk olarak yargı, iş dünyası ve medyaya yönelik gözaltıların yapılacağını açıklayan Yarkadaş, son olarak ise hedefte okulların olduğunu belirtti. Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarını çağırarak brifing aldığını ileri süren Yarkadaş, bu toplantı sonrası hizmet okullarının tasfiyesi için düğmeye basıldığını kaydetti.

Gercekgundem isimli internet sitesinin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş “Tayyip Erdoğan ‘komaya' girdi” başlıklı yazısında Bilal Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ile yaptığı iddia edilen toplantı sonrası hummalı bir çalışmaya başlandığını söyledi.

Yazısında Hizmet Hareketi’ne ait okulların nasıl tasfiye edileceğini açıklayan Yarkadaş: “Kamuoyunun ilk kez öğreneceği plan ise şöyle işleyecek: AKP medyası, bir süre sonra Gülen Hareketi'nin okullarına yönelik olarak anti - propagandaya başlayacak. Ailelerin çocuklarını bu okullara göndermemesi gerektiği anlatılacak. Böylece, kayıt döneminde okullara daha az öğrenci gönderilmesi sağlanacak. Aynı günlerde ise MEB, yeni bir tasarıyı devreye sokacak. "Belli sayının altında öğrenciye sahip olan okullarda öğrenim verilemez'' denilecek ve Gülen Hareketi'ne mensup okullara kayıt yaptıran öğrenciler, devlet okullarına kaydırılacak. Gülen Hareketi'nin birçok okulu, fiilen kapatılacak.”

Başbakan Erdoğan ise bir süre önce yaptığı meydan konuşmalarında, “Bunların dershanelerine gitmeyin, bunların okullarına gitmeyin, çocuklarınızı bunların okullarından alın, devletin okulları bize yeter deyin." çağrısında bulunmuştu.

Ayrıca Sabah gazetesinde 17 Temmuz tarihinde yer alan “Paralel eğitimden kaçışa 30 Eylül'e kadar ek süre” haberinde de özel okullardan resmi ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçişler için başvuru süresinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 Eylül'e kadar uzatıldığı yazmıştı. Haberde, “Cemaat okullarından ayrılmak isteyen öğrencilere okulların geriye dönük olarak borç senetleri çıkarmalarının önüne geçmek için yapılan yasal düzenlemenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) şimdi de öğrencilere kolaylık için geçiş sürecini 30 Eylül'e kadar uzattı.

MEB, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği "paralel yapının okullarından evlatlarınızı alın" çağrısı üzerine başlattığı bu okullardan devlet okullarına geçiş sürecinde yeni bir kolaylığa daha imza attı. MEB tarafından illere gönderilen yazıyla özel ortaöğretim kurumlarından ayrılmak zorunda kalan ya da bırakılan öğrencilerin MEB'e bağlı resmi ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçişlerinin Bakan Nabi Avcı'nın onayıyla 2013-2014 ders yılı bitimine kadar il milli eğitim müdürlükleri tarafından e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirildiği belirtildi. Yazıda, yaşanan süreçte nakil ve geçiş başvurusu yapamayan, süreçten sonradan haberdar olan veya eğitim ve öğretimin bölünmemesi için 2013-2014 ders yılının bitiminden sonra nakil olmak isteyen öğrencilerin bulunması nedeniyle başvuru süresinin uzatılması yönünde yazılı, sözlü ve elektronik ortamda talepler alındığı ifade edildi. Öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla 2013-2014 ders yılı ile sınırlandırılan nakil ve geçiş başvuru süresinin Bakan Avcı'nın onayıyla 30 Eylül 2014'e kadar uzatıldığı bildirildi." ifadeleri yer aldı.

Başbakanın 'çocuklarınızı bunların okullarından alın' çağrısı ve özelden devlete geçiş ve nakilde verilen sürenin uzatılması de Hizmet Hareketine ait okullara yönelik yapılacak tasfiye çalışmalarını doğrular nitelikte.

CİHAN

Yorumlar