Hizmet elçileri, Yenimahalle’de 30 bin kapıyı çaldı

Ankara Yenimahalle Belediyesi hizmet elçileri, 'Fethi Başkan Yenimahalle’yi dinliyor' projesi kapsamında, ilçede çaldıkları 30 bin kapıda 14 binden fazla vatandaşla yüz yüze görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Hizmet elçileri, Yenimahalle’de 30 bin kapıyı çaldı

Ankara Yenimahalle Belediyesi hizmet elçileri, 'Fethi Başkan Yenimahalle’yi dinliyor' projesi kapsamında, ilçede çaldıkları 30 bin kapıda 14 binden fazla vatandaşla yüz yüze görüştü.

Özel donanımlı araçlarla 5 Kasım’da sahaya inen 40 kişilik ekip, vatandaşın ayağına kadar giderek, onların istek, şikayet ve beklentilerini dinledi. Belediyenin vatandaşla olan bağlarını güçlendirmek amacıyla uygulamaya konulan projede, belediyenin 5 senelik çalışmalarının profili de çıkarıldı.

Haftanın 7 günü vatandaşların kapılarını tek tek çalarak yüz yüze görüşmeler yapan ekipler, toplanan verileri, teknolojinin sunduğu bütün imkanları kullanarak elektronik ortamda merkez ofise aktardı. İlçe sakinlerinin belediye ile yakın ilişkiler kurduğu proje sayesinde vatandaşın hemen hemen her konunun çözüm adresinin belediye olduğunu düşündüğü sonucu da ortaya çıktı. Görüşmelerde Yenimahalleliler, belediyenin görev ve sorumluluğunda olmayan istek ve şikayetlerini de proje ekibine iletti. Kimisi elektrik direklerinden şikayet etti, kimisi su şebekesinden. Bazı vatandaşlar, Büyükşehir’in sorumluluğundaki toplu taşıma hizmetini Yenimahalle Belediyesi’nden beklerken, ameliyat olacak bir vatandaş köpeğine bakım hizmeti, bisikleti olmayan bisiklet, kablolu yayını olmayan ise kablolu yayın talep etti. Proje ile sakinlerin nabzını ölçen belediye, aynı zamanda taleplerin doğru adrese ulaşmasını sağlayarak vatandaşı bilinçlendirmiş oluyor.

Görüşmelerde, vatandaşların Yenimahalle Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduğu sonucu da çıktı. Görüşülen Yenimahallelilerin yüzde 82’si 'Yenimahalle Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusuna 'Evet' cevabını verdi. Memnuniyetin ise belediyenin kaliteli hizmetlerinden kaynaklandığı, görüşmelerden çıkan bir başka sonuç oldu.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

Hafta içi ulaşamadıkları hane sakinlerine hafta sonu tekrar dönüş yapan hizmet elçileri, görüşmelere hız kesmeden devam edecek. Yenimahalle’yi karış karış gezerek her kapıyı tek tek çalacak olan ekip, vatandaşı dinlemeyi sürdürecek.

CİHAN

Yorumlar