Hızır ayı kardeşlik ayı

Aleviler, 'Erzurum'da Hızır'da Buluşalım' konferansında bir araya geldi. Konferansa çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hızır ayı kardeşlik ayı

Aleviler, 'Erzurum'da Hızır'da Buluşalım' konferansında bir araya geldi. Konferansa çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi ve vatandaş katıldı. Alevi Bektaşi dedesi Süleyman Alan, "Hızır ayı birlik, beraberlik kardeşlik ayıdır. Hızır ayı ve hızır orucu paylaşmanın, bölüşmenin bereketinin yaşandığı aydır." dedi.

Erzurum ve Erzincan'da yaşayan çok sayıda Alevi vatandaş Erzurum Düğün Salonu'nda, bir araya geldi. Konferans, Kerbela şehitleri ve bütün şehitler için saygı duruşuyla başladı. Zakir Özcan Karataş'ın deyişler okumasının ardından Alevi Bektaşi dedesi Süleyman Alan, 'Hızır Bayramı ve Hızır Orucu' temalı sunum yaptı. Alan, Allah'ın insanı yaratılmışların en şereflisi olarak yarattığını ifade etti. Müslümanların Kur'an ve Ehl-i Beyt'ine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Alan, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in Veda Hutbesi'nde Müslümanlara sıkı sıkıya bağlanmaları için iki ağır emanet bırakmıştır. Kur'an-ı Kerim ve sünnetine (Ehl-i Beyt) uymak. Kur'an'a ve sünnetine ne kadar çok sahip çıkarsak o kadar çok kamil müminler olabiliriz." diye konuştu.

Alevi Bektaşi dedesi Alan, dünyada en zor şeyin kamil manada insan kalabilmek olduğuna işaret ederek, "Asrımızda paraya, teknolojiye büyük ihtiyaç var. Ama en büyük ihtiyaç ise insana; ceset olarak değil, mana olarak, kamil olarak insana ihtiyaç var. İnsanın en zor vazifesi insan olabilmek." diye konuştu. Alevi Bektaşi inancında Hızır Bayramı'nın ve Hızır orucunun da önemli yer tuttuğuna vurgu yapan Alan, "Hızır ayı birlik, beraberlik kardeşlik ayıdır. Hızır ayı ve hızır orucu paylaşmanın, bölüşmenin bereketinin yaşandığı aydır." ifadelerini kullandı.

Konferansı düzenleyen Ali Kemal Demir de Hızır ayının kardeşlik ayı olduğuna işaret etti. Demir, Erzurum'da ilkini gerçekleştirdikleri konferans serisinin önemli bir başlangıç olduğunu ve devamının getirilmesini temennisinde bulunarak, "Bu program birlikteliğimiz için başlangıç ve devamı olsun. Gönül birlikteliğimiz olsun." diye belirtti.

Konferansa MHP Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Abdulkadir Demirci, AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Sekmen ile ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
Konferans, Süleyman Alan'ın okuduğu dua ve hellalik istemesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar