Hırsızlık zanlısı da hırsızların mağduru

Diyarbakır’da bir apartmana hırsızlık amacıyla giren bir kişi, kapıcıya ait 30 torba kömürü dışarıda beklettiği at arabasına yükledi.

Google Haberlere Abone ol
Hırsızlık zanlısı da hırsızların mağduru

Diyarbakır’da bir apartmana hırsızlık amacıyla giren bir kişi, kapıcıya ait 30 torba kömürü dışarıda beklettiği at arabasına yükledi. Hırsızlık zanlısı, kalan son üç torbayı da yüklemek için tekrar apartmana girdiği sırada at arabasıyla yüklediği kömürler başka hırsızlar tarafından çalındı. Kapıcı suçüstü yakaladığı hırsızdan, hırsızlıkla suçlanan kişi ise at arabasını çalan kimliği belirsiz başka hırsızlardan şikâyetçi oldu.

Filmlere konu olacak hırsızlık olayı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye yansıyan olay akşam saat 21.00’da yaşandı. İddianamede S.K(22) isimli şüphelinin Fatih Mahallesi’nde bir apartmanın merdiven altında bulunan 30 torba kömürü aldığı sırada apartman görevlisi tarafından görüldüğü belirtildi. İddianamede şüphelinin "Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” suçundan cezalandırılması istendi. Şüpheli S.K(22) Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı. Duruşmada savcılık tarafından alınan ifadeler okundu. Müşteki R.G, ifadesinde oğlunu sobaya atması için biraz kömür almaya gönderdiğini belirterek, "Oğlum bana ‘Baba kömürümüzü götürüyorlar’ dedi. Bunun üzerine hemen dışarı çıktım şahsın sırtında bir torba kömür vardı götürüyordu. Şahsı yakaladık, bana vurmaya çalıştı ancak vuramadı. Komşuların da yardımıyla şahsı yakaladık ve polise teslim ettik. Kömürü devlet bana yardım amacıyla vermişti. Şahıstan şikayetçiyim." dedi.

Şüpheli S.K. ise suçlamaları kabul etmedi ve mağdur olduğunu iddia etti. S.K., şunları söyledi: "Benim at arabam var, sokaklarda karton toplar kömür alır satarım. Olay günü at arabasıyla yoldan geçiyordum. 40 yaşlarında bir kadın 20 yaşlarında bir erkek beni çağırıp kömür alıp almayacağımı sordu. Ben de alacağımı söyledim. 25 torba kömür için 100 lira para verdim. Bana binayı ve merdiven altındaki kömürü gösterdiler. Kömürleri at arabama yükledim. 2-3 torba daha kalmıştı alacaktım, kapıcı geldi ve kulağımdan tuttu. Bu sırada dışarı baktığımda at arabamın olmadığını fark ettim. Sonra polisleri aradılar. Benim at arabam çalınmıştır. At kızıl renkliydi, arabanın ise bir kenarı kırıktı. Bana kömürü satan kadını görsem tanırım. Arabamı çalan ve kömürleri bana satan kadın ve yanındaki gençten şikâyetçiyim."

Savcı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
CİHAN

Yorumlar