Hırsızlık yöntemi, dükkan sahibini şaşkına çevirdi

Üsküdar'daki bir elektrikçi dükkanını gündüz vakti soyan 3 hırsız kameralardan kaçamadı.

Google Haberlere Abone ol
Hırsızlık yöntemi, dükkan sahibini şaşkına çevirdi

Üsküdar'daki bir elektrikçi dükkanını gündüz vakti soyan 3 hırsız kameralardan kaçamadı. Kimliği belirsiz zanlıların hırsızlık yöntemi işyeri sahibini şaşkına çevirdi. ‘Görünce şok oldum’ diyen dükkan sahibi soluğu poliste aldı. Çaldıkları malzemeleri sırtlarına saklayan zanlılar işyerindeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay dün saat 11.00 sularında Küçüksu'daki bir elektrikçide meydana geldi. İddialara göre önce işyerine müşteri gibi gelen 3 kişi raflardaki malzemeleri kontrol etti. Daha sonra zanlılardan biri içerdeki yaşlı adamı oyalarken diğer 2’si malzemeleri sırtlarına yerleştirdikleri kutuya gizledi. Giydikleri bol elbiseler nedeniyle kolay fark edilemeyen zanlılar istediklerini aldıktan sonra uzaklaştı. Hırsızlık ise bir gün sonra başka müşterinin gelmesinden sonra anlaşıldı. Müşterinin istediği malzemeleri vermek için reyonlara yönelen işyeri sahibi Muammer Sezgin, rafların boş olduğunu gördü. Hemen güvenlik kameralarını incelemeye alan Sezgin, bir gün önce gelen 3 kişi tarafından soyulduğunu gördü. Güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte hemen polise giden Sezgin, yüzleri açık bir şekilde görünen şahısların yakalanmasını istedi. İşyerinde açıklama yapan Sezgin, daha önce de 4 defa işyerini soyulduğunu söyledi. Sezgin, "Gündüz vakti 3 kişi geldi. Müşteri gibi fiyatları sordular. Biz de kendilerine yardımcı olmak istedik. Biri sürekli konuşarak ve fiyatları sorarak arkadaşımızı oyaladı. Diğer 2 kişi ise reyonlardaki malzemeleri kontrol ediyorlar. Sonra çıkıp gittiler. Hırsızlık yaptıklarını bir gün sonra anladık. Bir müşterimizin istediği ürünü yerinde bulamayınca şüphelendik. Kameraları incelediğimizde şok olduk. İlk defa böyle bir hırsızlık görüyorum. Adamlar çok profesyonel şekilde çalışıyorlar. Sırtlara kutu gibi bişey monte etmişler. Çaldıkları malzemeleri kutunun içine saklıyorlar." diye konuştu.

'HIRSIZLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ'

Bu arada kimliği belirsiz 3 kişinin yaptığı hırsızlık güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. İşyerindeki 4 kamera tarafından kaydedilen zanlıların rahat hareketleri dikkat çekiyor. Kamera kayıtlarında önce 2 kişi işyerine geliyor. İçeriyi kontrol eden zanlılardan biri daha sonra dışarıda hazır bekleyen 3. kişiye işaret veriyor. Biranda dükkanda kalabalık görüntüsü oluşturan şahıslardan biri yaşlı görevliyi oyalarken, diğer 2'si çalacakları ürünleri ayarlıyor. Uygun zamanı bulan şahıslardan biri sırtını dönünce diğeri malzemeleri elbiselerin altındaki kutuya yerleştiriyor. Saniyeler içinde saklanan malzemeler daha sonra dışarıya taşınıyor.
CİHAN

Yorumlar