'Hırsızlık, talan, rüşvet AK Parti'nin siyasi felsefesi olmuştur'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtında toplanan kalabalık adına konuşan KESK'e bağlı, Eğitim Sen Ereğli Temsilcisi İbrahim Koç, "Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talan AKP'nin siyasi felsefesi...

Google Haberlere Abone ol
'Hırsızlık, talan, rüşvet AK Parti'nin siyasi felsefesi olmuştur'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtında toplanan kalabalık adına konuşan KESK'e bağlı, Eğitim Sen Ereğli Temsilcisi İbrahim Koç, "Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talan AKP'nin siyasi felsefesi ve kıblesi olmuştur." dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı, Eğitim Sen Ereğli şubesi üyeleri, Zonguldak'ta düzenlenecek olan İşçi Bayramı'na katılmadan önce basın açıklaması yaptı. Üyeler adına basın açıklamasını yapan Eğitim Sen Ereğli Temsilcisi İbrahim Koç bu yıl işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın 124. kez kutlandığını belirtti.

Bugünün mücadeleye devam etmek için bir başlangıç olduğunu ve 1977, 1989 ve 1996 1 Mayıs kutlamalarında yaşamını yitiren emekçileri saygıyla andığını ifade eden Koç "Tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle omuz omuzayız. Bu bilinç ve taleplerimizle, rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla tek yürek olarak alanlara çıkıyoruz. Bizler insanca ve onurluca yaşamak istiyoruz. Bu yüzden taşeron çalıştırmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köle olmamaya direnmek için alanlara çıkıyoruz. Kıdem tazminatımıza ve örgütlenme hakkımıza sahip çıkmak için alanlara çıkıyoruz. Grev ve toplu sözleşme ile örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın engellenmesine karşı çıkmak için alanlara çıkıyoruz." dedi.

AK Parti faşizminin her alanda dolu dizgin devam ettiğini, siyasi iktidarın emekçileri sürgün, baskı ve şiddetle susturmaya çalıştığını ileri süren Koç, "Peş peşe çıkarılan torba yasalarla kazanılmış haklarımız elimizden alınıyor. Sendikal haklarını kullandıkları için emekçiler her gün polis ve işveren işbirliğiyle saldırılara uğruyor. Madenler ve elektrik santralleri başta olmak üzere elde kalan Birkaç kurum bile özelleştirilerek sermayeye peşkeş çekiliyor. Ancak bir iç savaşta yaşanabilecek sayıda insanımızı kaza süsü verilmiş iş kazalarında kaybediyoruz. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talan artık AKP'nin kıblesi ve siyasi felsefesi olmuş durumda. Ama bu böyle gitmez. Gün geldi devran dönüyor. AKP 8 Mart'tan Nevroz'a, Gazi'den 1 Mayıs'a işyerlerinde, alanlarda, sokaklarda direnen, mücadele eden emekçilere er ya da geç hesap vermekten kurtulmayacak. Çünkü bizler, sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde ayağa kalkıp yüzünü güneşe dönenleriz. Çünkü bizler artık istediğimiz ülkenin, umut ettiğimiz yaşamın hayal olmadığını biliyoruz" ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar