Hırsızlık şüphelilerine şafak baskını

Bahçelievler’de hırsızlık şüphelileri ile hırsızlık malı satın alanlara yönelik operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Hırsızlık şüphelilerine şafak baskını

Bahçelievler’de hırsızlık şüphelileri ile hırsızlık malı satın alanlara yönelik operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı. Dördü hakkında kesinleşmiş hapis cezası da bulunan şüphelilerin evinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabancalar, çalıntı olduğu tahmin edilen kol saatleri, laptop bilgisayarlar ve fotoğraf makineleri ele geçirildi.

İstanbul’daki hırsızlık olaylarının önüne geçmek için harekete geçen polis, bölge bölge şafak baskınları yapmaya başladı. İlk olarak Bahçelievler bölgesi mercek altına alınarak 20 gün boyunca yürütülen çalışmalarda, hırsızlık şüphelileri ve hırsızlık malı satın alan kişilerin kimlikleri ile adresleri tespit edildi. Ardından bu kişilere yönelik Özel Harekat polislerinin de destek verdiği eş zamanlı şafak operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda, hırsızlık suçlarından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişinin de içinde bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çalıntı oldukları anlaşılan, 3 ruhsatsız tabanca, 11 adet kol saati, 7 laptop bilgisayar ve fotoğraf makineleri ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nde sorgulaması yapılan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, yine Bahçelievler bölgesinde hırsızlık malı aldıkları ileri sürülen 3 kişi daha gözaltına alındı. Bu kişilerin dükkanlarında yapılan incelemede, çalıntı oldukları belirlenen 43 laptop bilgisayar, 22 cep telefonu ele geçirildi.

Sorgulamaları yapılan şüphelilerden çalıntı malzemeleri aldıkları ileri sürülen 3 kişi savcılık talimatıyla emniyet müdürlüğünden serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 1’i asker kaçağı olduğu gerekçesiyle Merkez Komutanlığı’na teslim edildi. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3’ü tutuklanıp cezaevine gönderildi. CİHAN

Yorumlar