Hırsızlara karşı vatandaş kendisi devriye gezmeye başladı

Almanya'da er yıl artan hırsızlık olayları vatandaşları inisiyatif almaya zorluyor. Dün Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Meclis İçişleri Komisyonu’nda da gündem olan konu hakkında Eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jaeger bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hırsızlara karşı vatandaş kendisi devriye gezmeye başladı

Almanya'da er yıl artan hırsızlık olayları vatandaşları inisiyatif almaya zorluyor. Dün Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Meclis İçişleri Komisyonu’nda da gündem olan konu hakkında Eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jaeger bilgi verdi. Buna göre Euskirchen bölgesinde bulunan ve 400’e yakın nüfusu bulunan Mechernich-Harzheim köylüleri aralık ayında gerçekleşen bir ev soygunun ardından araçlarıyla devriye gezmeye başladı. Bu şekilde köylüler hırsızları ürkütmek ve soygunların önüne geçmek istiyor. İçişleri Bakanı Jaeger köylülerin bu faaliyetlerinin ‘halk savunma ekibi’ gibi bir şeyle karşılaştırılamayacağını, zira bunların silahsız olduğunu ifade etti.

Birkaç farklı bölgede de bu tarz faaliyetlerin yürütüldüğü biliniyor. Bazı bölgelerdeki, örneğin Mechernich’de bu tür faaliyetlerin olması idarecileri kızdırıyor. Mechernich ve Nettersheim belediye başkanlarının bu tür faaliyetlere karşı oldukları biliniyor. Uzmanlar da vatandaşların bu şekilde kendilerini hayati riske attıkları uyarısında bulunuyor.

Bazı bölgelerde ise vatandaş kendisi devriye gezmek yerine para toplayıp bir güvenlik firması tuttu. İçişleri Bakanı Jaeger illerde polisin faaliyetlerinin bulunduğunu hatırlatırken son aylarda bir çok hırsızın tutuklandığını savunuyor. Jaeger ayrıca bazı bölgelerde zabıtaların daha aktif hala geldiğini ve kendi bakanlığının faaliyetlerini arttıracağını vurguluyor. Vatandaşlar, bir hırsızı gördüklerinde yakalama hakkına sahipler, ancak hırsız da olsa özel eşyalarını denetleme hakkına sahip değiller. Bu durumda kendilerinin bile suçlu duruma düşmeleri mümkün. CİHAN

Yorumlar