Hırsızın bankamatik kartını çalma anı kamerada

Beyoğlu’nda bir telefon dükkanına hat satın almak için giden bir kişi, dükkan çalışanına ait olan bankamatik kartını çaldı.

Google Haberlere Abone ol
Hırsızın bankamatik kartını çalma anı kamerada

Beyoğlu’nda bir telefon dükkanına hat satın almak için giden bir kişi, dükkan çalışanına ait olan bankamatik kartını çaldı. Hırsız, çaldığı bankamatik kartıyla hem yemek yedi hem de 700 TL para çekti. Yaşanan hırsızlık olayı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olay, Beyoğlu'nda faaliyet gösteren bir telefoncu dükkanında meydana geldi. Hat almak için telefoncu dükkanına giden şüpheli annesini beklediğini söyleyerek uzun süre oyalandı. Bilgisayar klavyesinin üzerinde duran bankamatik kartını fark eden zanlı, dükkan çalışanının yerinden kalkmasını fırsat bilip el çabukluğuyla bankamatik kartını alarak kayıplara karıştı. Hırsızın bankamatik kartından yaklaşık 700 TL para çektiği ve yemek için kullandığı belirtildi.

Hırsızlık anının kaydedildiği kamera görüntülerinde; hırsız, çalışanların masasının önünde uzun süre oyalanıyor. Dikkat çekmemek için zaman zaman diğer masalara yönelen hırsız, ara sıra broşürleri okumaya çalışıyor. Hırsız, işyeri çalışanının masadan ayrıldığı sırada bankamatik kartını klavye üzerinden alarak hızla dükkandan ayrılıyor.

Bankamatik kartı çalınan işyeri çalışanı ise olayı şöyle anlattı: “Hırsız müşteri gibi davranıp işlemleri yaptırmak için annesini beklediğini söylüyor. Sürekli kasadaki arkadaşı takip ediyor ve şifreyi öğrenmeye çalışıyor. Kartın şifresini öğrendikten sonra kasadan ayrılmasını bekliyor. Kasacı yerinden ayrılır ayrılmaz esner gibi hareketler yaparak uzanarak kartı alıyor. Dükkandan çıkar çıkmaz koşarak bir ATM arayışına geçiyor. Karttan yemek yemiş, 700 TL kadar para çekmiş.”

Polis, şahsı yakalamak için çalışma başlattı.
CİHAN

Yorumlar