Hırsıza Suçüstü Dayağı

Ankara’nın Keçiören ilçesinde film sahnelerini aratmayan ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Sabaha karşı bir kuruyemişçiden hırsızlık yapmaya çalışan 2 kişi, içeride fazla oyalanınca, işyeri sahiplerinin gazabına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Hırsıza Suçüstü Dayağı

Kaçmaya çalışan zanlılar, kapı girişinde kıskıvrak yakalandı. Çıkan arbedede kuruyemişçi kardeşlerden meydan dayağı yiyen zanlılardan biri kaçmayı başardı. 

    Hırsızlık olayı sabaha karşı, Keçiören ilçesinde meydana geldi. Yüzü maskeli 2 zanlı gözlerine kestirdiği kuruyemişçinin önüne geldi. Yanlarında demir kesme makası da getiren zanlılar, bir süre çevreyi gözetledi. Daha sonra harekete geçen şahıslar, demir kesme makasıyla işyerinin menteşelerini kesti. Zanlılar daha sonra dükkâna girdi. Eline çakmak alan bir zanlı tezgâhın altını kontrol etti. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken şahıslar raflardaki sigara paketlerini yanlarında getirdikleri poşete doldurmaya başladı. Bu sırada alarmın sinyali telefonuna gelen işyeri sahibi, söz konusu yere geldi. Arabanın farlarını fark eden zanlılar, tezgâhın altına gizlendi.
İşyeri sahibi 2 kardeş Osman Usta ve Ramazan Usta, hırsızların kaçtığını düşünerek, dükkâna girdi. Zanlılarda dışarı çıkmak isteyince işyeri sahipleriyle burun buruna geldi. Usta kardeşler, hemen şahıslara müdahale etti. Dükkân içinde arbede çıktı. Zanlılar, iki kardeşten kurtulup, dışarı çıkmaya çalıştı. Uzun süre devam eden arbede bir süre sonra dışarı taştı. Usta kardeşler, zanlıları etkisiz hale getirmek için yoğun çaba sarf etti. Bir zanlı çıkan arbede sırasında kaçmayı başardı. Diğer zanlı ise olay yerine gelen sivil polis ekiplerine teslim edildi. 

    “HIRSIZLARLA BURUN BURUNA GELDİK”

    Telefonuna sabaha karşı alarm sisteminden çağrı geldiğini belirten Osman Usta, hemen işyerine geldiğini söyledi. Hırsızların gittiğini sandıklarını belirten Usta, “Bir baktım camın arkasında hırsızlar var. O arada arbede başladı. Daha sonra içerdeki arbede dışarıya taşındı. Biri elimizden kaçtı. Diğerini polise teslim ettik. Karakola ifade vermeye gittik. Kayıtları istediler. 2 saat sonra kayıtları vermeye gittiğimizde, şahsın dışarıda rahat rahat sigara içiyordu. Bu işin bir caydırıcılığı yok. Devletimizden bunun için kapsamlı önlemler almasını istiyoruz.” dedi. 

    Karşı karşıya geldiklerinde hiçbir şey düşünmeden zanlıların üzerine yürüdüklerini dile getiren ağabey Usta, ‘Mal canın yongasıdır’ deyip, etkisiz hale getirdiklerini dile getirdi.

    “ZANLI İRİYDİ, ELİMDEN KAÇIRDIM”

    Diğer kardeş Ramazan Usta ise zanlıların kapıyı açamadıklarını ve hemen müdahale ettiklerini söyledi. Zanlıların dışarı çıkmaya çalıştığını ifade eden Ramazan Usta, “Zanlı biraz iriydi. Elimden kaçırdım. Elbisesi elimde kaldı. Gücüm yetmedi. Yorulduğum için arkasından da koşamadım.” şeklinde konuştu.

Yorumlar