Hırka-i Şerif yarın ziyarete açılıyor

Ramazan ayının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii ziyaret heyecanına hazırlanıyor. Cami içinde bulunan ve Hz. Muhammed’in Veysel Karani Hazretlerine hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan'ın ilk Cuma günü ziyarete...

Google Haberlere Abone ol
Hırka-i Şerif yarın ziyarete açılıyor

Ramazan ayının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii ziyaret heyecanına hazırlanıyor. Cami içinde bulunan ve Hz. Muhammed’in Veysel Karani Hazretlerine hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan'ın ilk Cuma günü ziyarete açılacak.

Veysel Karani Hazretleri’nin soyundan gelenler tarafından korunan, 58 ve 59. Kuşak torunları tarafından da bugüne kadar getirilen kutsal emanet, Ramazan Ayı'nda yeniden ziyaretçileriyle buluşacak. Büyük bir katılımla her yıl vatandaşların ziyaretine açılan Hırka-i Şerif ve aynı adı taşıyan cami bu yılda uğrak yeri olmaya aday. Ziyaret için geçen yıllarda Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen ziyaretçiler, kutsal emaneti görmek ve dua etmek için camiye adeta akın ediyor.

Ziyaret ve kapsamı ile ilgili verilen bilgilere göre Hırka-i Şerif hafta içi saat 10.00 ile 17:30 arasında, hafta sonu ise saat 09.00 ile 18:00 arasında ziyarete açılacak. Ziyaret arife günü ikindi namazına kadar devam edecek. Hırka-i Şerif ziyaretinde bu yıl bir de ilk yaşanacak. Artık engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler sırada beklemeden görevli refakatinde engelli asansörüyle ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler.

CİHAN

Yorumlar