Hıristiyan Sosyal Birlik milletvekilleri, ABD büyükelçisi ile NSA'yi konuştu

Almanya'da federal hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) federal milletvekilleri, Wildbad Kreuth kasabasında düzenlenen parti kurultayında ABD Büyükelçisi John B.

Google Haberlere Abone ol
Hıristiyan Sosyal Birlik milletvekilleri, ABD büyükelçisi ile NSA'yi konuştu

Almanya'da federal hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) federal milletvekilleri, Wildbad Kreuth kasabasında düzenlenen parti kurultayında ABD Büyükelçisi John B. Emerson ile ABD gizli istihbaratı NSA'nın Almanya'da yaptığı yasa dışı dinlemeler hakkında görüştü. Gizli istihbaratın yaptığı her şeyin Almanya ve ABD'deki insanların güvenliğini sağlamak için olduğunu söyleyen Emerson, transatlantik ilişkilerin önemine dikkat çekti.

Federal Meclis’in bir komisyon kurup ABD'nin eski istihbaratçısı Edward Snowden'i dinleme olasılığı konusunda uyaran Emerson, ''Amerikan Kongresi’nin bunu büyük bir dikkatle takip edeceğinin anlaşılmasının önemli olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl ABD'nin dinleme skandalı hakkında açıklama yapan Snowden, NSA'nın dünya genelinde kurumları ve siyasileri dinlediğini ve hatta Başbakan Angela Merkel'in telefonunu dahi dinlediğini ifade etmişti. Emerson, ABD'nin Merkel'in cep telefonunu bir daha dinlemeyeceği garantisi verirken, dostların tehlikeli bir durumu olmadığını söyledi.

Ancak Emerson, Berlin büyükelçiliklerinin çatısında bulunan iletişim araçları hakkında somut bir açıklama yapmadı ve her elçiliğin böyle bir iletişim teknolojisi olduğunu savundu. CİHAN

Yorumlar