Hıristiyan Sosyal Birlik, kurultay düzenliyor

Almanya'da federal hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), Wildbad Kreuth kasabasında her yıl olduğu gibi bu yıl da kış kurultayı düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Hıristiyan Sosyal Birlik, kurultay düzenliyor

Almanya'da federal hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), Wildbad Kreuth kasabasında her yıl olduğu gibi bu yıl da kış kurultayı düzenliyor. Kurultayda, günlerdir tartışılan Rumen ve Bulgar göçmenlerinin sosyal sistemi kötüye kullanmalarını engellemek için hazırlanan parti kararının onaylanması bekleniyor.

CSU'lu siyasiler, sosyal sistemden haksız yere faydalanmak için yanlış beyanat veren yeni göçmenlerin sınır dışı edilmesini ve ülkeye girişlerine yasak konmasını talep ediyor. CSU'lular ayrıca, federal hükümet ortakları ile aralarında yaşanan asgari ücrette istisnai durumlar olması gibi tartışmalı konuları da masaya yatıracak.

Yarın son bulacak kurultayda CSU, mart ayındaki yerel seçimler ve Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için yön belirleyecek. Kurultayda ilk gün konuşma yapması beklenen Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Horst Seehofer konuşmasını yarına erteledi. Parti buna sebep olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının finanse edilmesi konusunda Seehofer ve Bavyera Ekonomi Bakanı Ilse Aigner arasında yaşanan görüş ayrılığını gösterdi.

Seehofer bu konuyu ilk önce bakanlarıyla detaylı bir şekilde görüşüp ondan sonra parti kurultayında konuşacak. Bakan Aigner, nükleer elektrik santrallerini kapatıp yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişin finanse edilmesi için alınan ekolojik enerji vergisi miktarını düşürmeyi ve bir fon kurup vatandaşların ilerleyen yıllarda daha az elektrik vergisi ödemesini hedeflemiş, ancak bu teklifi Seehofer eleştirmişti.

Bunu kabul etmeyen Aigner de sadece hayır denmesinin yeterli olmadığını, ciddi şekilde bu konunun görüşülmesi gerektiğini söylemişti. CİHAN

Yorumlar