Hıristiyan Demokratlar başbakanlık için Dietrich Wersich’le yarışacak

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hamburg’da gelecek yıl yapılacak eyalet parlamentosu seçimlerine başbakan adayı olarak DietrichWersich ile girecek. Daha önce CDU bünyesinde faaliyet gösteren Kadınlar Birliği, Gençlik Teşkilatı ve KOBİ ve...

Google Haberlere Abone ol
Hıristiyan Demokratlar başbakanlık için Dietrich Wersich’le yarışacak

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hamburg’da gelecek yıl yapılacak eyalet parlamentosu seçimlerine başbakan adayı olarak DietrichWersich ile girecek.

Daha önce CDU bünyesinde faaliyet gösteren Kadınlar Birliği, Gençlik Teşkilatı ve KOBİ ve İşverenler Derneği'nin destek verdiği Wersich’in adaylığı CDU Hamburg yönetimi tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

CDU Hamburg Teşkilat Başkanı MarcusWeinberg, Wersich’in doğru bir seçim olduğunu belirterek, “Onun özgeçmişine baktığınız zaman uzun yıllar tıp doktoru, tiyatro menajeri, müsteşar ve bakan olarak yeterli tecrübeye sahip olduğunu göreceksiniz. İnsanları her zaman merkeze koyan ve liberal ve geleceğe yönelik politika yapıyor.” dedi.

Wersich ise başbakan olması halinde Hamburg’un yeniden büyüyen bir kent olması için çalışacağını söyledi. Wersich, “Ekonomi ile bilimin bir arada sistemli bir şekilde yürüdüğünü göstereceğiz. Limanın yanı sıra yeni ekonomi alanlarının geliştirilmesi, ulaşımın daha akıcı olması için çalışacağız. İnsanların trafikte kaybettiği zamanı geri vereceğiz. İyi beyinlerin kentimize gelmesi için Hamburg’u daha cazip hale getireceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar