Hint keneviri yetiştirdiği bahçesinde tüfekle nöbet tutup, 4 köpek besledi

Mersin'in Erdemli ilçesinde esrar yapımında kullanılan Hint keneviri yetiştirdiği bahçesine özel damlama sistemi kurduğu, tüfekle nöbet tuttuğu ve gelenleri uyarması için 4 köpeği bahçenin köşelerine bağladığı iddia edilen şahıs yakalandı....

Google Haberlere Abone ol
Hint keneviri yetiştirdiği bahçesinde tüfekle nöbet tutup, 4 köpek besledi

Mersin'in Erdemli ilçesinde esrar yapımında kullanılan Hint keneviri yetiştirdiği bahçesine özel damlama sistemi kurduğu, tüfekle nöbet tuttuğu ve gelenleri uyarması için 4 köpeği bahçenin köşelerine bağladığı iddia edilen şahıs yakalandı.

Alınan bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçeye bağlı Kösbucağı mahallesindeki A.A. isimli şahsın şeftali bahçesi içine gizlemek suretiyle özel damlama sulama sistemi kurarak kenevir bitkisi yetiştirdiği, arazisine yaklaşanları uyarmak için 4 ayrı köpeği bağlı olarak bulundurduğu, zamanının büyük bir kısmını av tüfeği ile başlarında bekleyerek geçirdiği bilgisine ulaştı. Hareket geçen ekipleri söz konusu yere gelerek operasyon yaptı. Operasyon sonunda bin 58 kök kenevir bitkisi , 1 kilo esrar, 200 gram kenevir tohumu ele geçirdi. Olay yerinden kaçan şüpheli ise yapılan araştırma ve takip neticesinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan Mersin İl Jandarma Komutanlığınca 2014 yılı içerisinde icra edilen uyuşturucu madde kaçakçılığı operasyonlarında; 86 narkotik ve psikotrop madde kaçakçılığı, 31'i yasadışı kenevir ekimi olmak üzere toplam 117 olayda; 7 kilo 467 gram esrar, 6 bin 663 kök kenevir, 514 gram bonzai, 16 gram eroin, 20 adet uyarıcı hap ve 300 gram kenevir tohumu ele geçirildiği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar