Hilmioğlu'na 'cezaevinde kalması uygun değil' raporu

Ergenekon davasının tutuklu sanığı İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun sağlık raporu Anayasa Mahkemesi’ne ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Hilmioğlu'na 'cezaevinde kalması uygun değil' raporu

Ergenekon davasının tutuklu sanığı İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun sağlık raporu Anayasa Mahkemesi’ne ulaştı. Avukatının verdiği bilgiye göre raporda Hilmioğlu’nun cezaevi şartlarında kalmasının uygun olmayacağı belirtildi.

Ergenekon davasında 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu’nun avukatı ve aynı zamanda kardeşi olan Hayati Hilmioğlu, ağabeyinin durumunun her geçen gün kötüye gittiği ve cezaevinde yaşama şansının olmadığı gerekçesiyle 16 Ocak 2014’te AYM’ye başvuruda bulundu.

Başvuruda, kanser ve siroz hastası olan Hilmioğlu hakkında verilen tutukluluk ve tutukluluğa devam kararıyla yaşam hakkının, uzun tutukluluk nedeniyle de, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği ileri sürüldü. Konunun önemini ve aciliyetini dikkate alan AYM başvuruyu hemen incelemeye aldı. Hilmioğlu’nun başvurusunu görüşen AYM, son sağlık durumunu gösteren rapor bulunmadığı için, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden yeni bir rapor alınmasını istedi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Hilmioğlu ile ilgili rapor hazırladı. Rapor AYM’ye gönderildi. Avukat Hayati Hilmioğlu’nun verdiği bilgiye göre raporda, Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumunun cezaevi şartlarına uygun olmadığı belirtildi. Raporda Hilmioğlu’nun hastane şartlarında tedavi görmesi gerektiği de kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar