Hijyen eğitim belgesi olmayan işletmelere cezai işlem uygulanacak

Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, son gün olan 5 Temmuz Cumartesi gününe kadar hijyen eğitimi belgesi almayan işletmelere cezai işlem uygulayacak. Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı...

Google Haberlere Abone ol
Hijyen eğitim belgesi olmayan işletmelere cezai işlem uygulanacak

Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, son gün olan 5 Temmuz Cumartesi gününe kadar hijyen eğitimi belgesi almayan işletmelere cezai işlem uygulayacak.

Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, gıda üretimi ve satışı yapan ve toplu tüketim işletmeleri ve işletme çalışanlarının son gün olan 5 Temmuz Cumartesi gününe kadar hijyen eğitimi belgesi almaları gerektiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca, son gün olan 5 Temmuz’a kadar Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlardan Hijyen Eğitimi almayan ve bu belgeye sahip olmayan işletme çalışanları ve işletmelere yapılacak olan denetim sonucunda, yönetmeliğe aykırılık olarak değerlendirilerek 1593 sayılı umumi hıfzıssıhha kanununun 282’inci maddesine göre kişi başına 250 ile bin TL arasında idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şunlara yer verildi: "Gıda üretimi ve satışı yapan ve toplu tüketim işletmeleri ve işletme çalışanlarının son gün olan 5 Temmuz Cumartesi gününe kadar, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlardan Hijyen Eğitimi almaları ve bu eğitimin sonucunda verilen “hijyen eğitimi belgesi”ne sahip olmaları gerekmektedir. 5 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak olan iş yeri denetimlerinde; “hijyen eğitimi belgesi” almadığı tespit edilen her bir çalışanın durumu ayrı ayrı yönetmeliğe aykırılık olarak değerlendirilerek 1593 sayılı umumi hıfzıssıhha kanununun 282’inci maddesine göre kişi başına 250 ile bin TL arasında idari para cezası uygulanması gerekecektir. İş yerlerinin cezai durumlarla karşılaşmamaları için belirtilen tarihe kadar çalışanlarına hijyen eğitimi aldırmalarının zorunlu olduğunu bilmeleri gerekmektedir."

CİHAN

Yorumlar