Hıdrellez Bahar Bayramı kutlandı

Halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen Hıdrellez Bahar Bayramı, Yozgat Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikle kutlandı. Çapanoğlu Kentpark’ta düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına...

Google Haberlere Abone ol
Hıdrellez Bahar Bayramı kutlandı

Halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen Hıdrellez Bahar Bayramı, Yozgat Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikle kutlandı.

Çapanoğlu Kentpark’ta düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcısı Can Aksoy, TSO Başkanı Metin Özışık, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, Hıdrellez geleneği ve kutlamaları hakkında bilgi verdi. Yapılan konuşmaların ardından, kaşıkta yumurta taşıma, sandalye kapmaca ve ip çekme yarışmaları düzenlendi. Katılımcılar ilin yöresel sanatçısı Erhan Özel’in seslendirdiği türkülerle eğlendi. Program, halk oyunları gösterimi sonrası davetlilere yemek ikramı ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar