Hıdırellez kutlamasını yağmur böldü

Sivas’ta Hıdırellez Şenliği yağmura kurban gitti. Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda biranda yağmur yağmaya başlayınca konser yapılamadı. Tören alanında bulunan protokol ile öğrenciler şemsiyelerle yağmurdan...

Google Haberlere Abone ol
Hıdırellez kutlamasını yağmur böldü

Sivas’ta Hıdırellez Şenliği yağmura kurban gitti. Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda biranda yağmur yağmaya başlayınca konser yapılamadı. Tören alanında bulunan protokol ile öğrenciler şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

    Baharın gelmesi ve Hızır ile İlyas Peygamberin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdırellez Bayramı, Sivas’ta kutlandı. Paşabahçe mesire alanında düzenlenen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı programında konuşmaların ardından yumurta tokuşturma yarışması yapıldı. Protokolünde işlik ettiği yarışmada öğrenciler tüm yumurtaları topladı. Eğlenceleri anların yaşandığı programda kaşıkta yumurta taşıma, halat çekme ve çuval yarışmaları çekişmeli geçti.

    Protokolünde katıldığı yumurta yuvarlama yarışı sonrası halk oyunları gösterisi sunuldu. Bu sırada yağmurun başlaması nedeniyle Türk Halk müziği konseri iptal edildi. İl protokolü ve öğrenciler şemsiye ile yağmurdan korunmaya çalıştı ancak kapalı alana gidene kadar ıslanmaktan kurtulamadı.

    Öte yandan Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan atlı polis ekipleri de öğrenciler tarafından ilgi gördü.

CİHAN

Yorumlar