Hiçbir belediyenin yapamadığı işleri yaptık

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Yeşilmahalle'de düzenlenen toplantıda bölge sakinleriyle biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Hiçbir belediyenin yapamadığı işleri yaptık

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Yeşilmahalle'de düzenlenen toplantıda bölge sakinleriyle biraraya geldi. Bugüne kadar Türkiye'de hiçbir belediyenin yapamadığı devasa projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Özhaseki, amaçlarının Kayseri'nin büyümesi ve Kayseri'de yaşayanların rahat etmesi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Yeşilmahalle, Mithatpaşa, Boztepe ve Sancaktepe sakinleri tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile Kocasinan Belediye Başkan Adayı Mustafa Çelik de katıldı.

Yeşilmahalle ve Kocasinan için düşündükleri projeleri anlatan Belediye Başkan Adayı Mustafa Çelik, bazı mahallelerde kentsel dönüşüm uygulayacaklarını söyledi. Mahalleleri çarpık kentleşmenin önüne geçerek daha çağdaş ve daha modern bir hale getireceklerini ifade eden Çelik, "Dokuz mahalleden oluşan Argıncık bölgesi, Gaziosman-Yavuzlar Bölgesi, Yeşilmahalle-Sancaktepe-Boztepe bölgesi ilk etapta öncelik vereceğimiz yerler olacak. Rezerv alanlar belirledik. Önce burada modern konutları yapacağız ve insanları buraya taşıyacağız. Daha sonra da çarpık kentleşme alanlarını yıkacağız. Birçok yerde arsa simsarları var. Arsanızı, evinizi kaptırmayın. Kentsel dönüşümün, bir rant bölüşümü haline gelmesini istemiyoruz. Buna engel olacağız. Burada oluşacak bir rant varsa tamamı sizin olacak" dedi.

Kayseri'de yapılan hizmetleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise "Bu şehirde altyapı sorunu kalmadı. Su ulaştıramadığımız yer yok. Burada eskiden depolar vardı, depodan su alınırdı; ama şimdi su verilmeyen yer kalmadı. Yolu olmayan, asfaltı olmayan yer yok. Eskiden evlerdeki kanalizasyon Bağdat Caddesi'nin ortasındaki dereden akardı. Buradan Karasu'ya, oradan da Boğazköprü'ye giderdi. Arıtma tesisi yoktu. Kanala çocuklar düşer boğulurdu. Şimdi atıksular, arıtma tesisine yer altından gidiyor ve arıtılıyor. Yer üstünde de bir sorun kalmadı. Alt geçitler üst geçitler hepsi yapıldı. Bu memlekette bir elin parmakları kadar park vardı, onlar da işgalliydi. Etrafında tel örgüler vardı. İçinde yanlış adamlar oturur, ailelerimiz giremezdi. Şimdi 817 tane park var. Hepsi de girilebilir ve rahat edilebilir parklar" diye konuştu.

Kayseri'de sadece rutin belediyecilik hizmetlerini yapmakla yetinmediklerini ifade eden Başkan Özhaseki, "Türkiye'de hiçbir belediyenin yapamadığı devasa projeler yaptık. Hiçbir belediye stat yapamadı; ama biz Türkiye'nin en güzel stadını yaptık. Hiçbir belediye kayak merkezi kurmadı. Biz, iş kapısı, aş kapısı olacak olan kayak merkezini kurduk. Kayseri'de dört üniversite kuruldu. Son kurulan Abdullah Gül üniversitesini birebir omzumuza aldık ve kurulmasını sağladık. Serbest Bölge'yi kurduk Şimdi orda binlerce işçi çalışıyor. Bu devasa projeleri Kayseri'yi daha da büyütmek için yapıyoruz" dedi.
CİHAN

Yorumlar