HGS ve OGS mağdurlarını sevindiren mahkeme kararı

HGS ve OGS ihlali nedeniyle büyük oranlarda cezalarla karşılaşan vatandaşlara mahkemeden sevindiren karar geldi. Mahkeme, uyarı olmadan kesilerek 10 katına kadar da arttırılan cezalara "dur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
HGS ve OGS mağdurlarını sevindiren mahkeme kararı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'daki paralı yollar ve köprülerde yaşanan ihlaller nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor. Otomatik geçiş sistemi bozuk olan bir sürücü 12 bin liraya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor. Son olarak bu şekilde yaşanan bir vakada mahkeme duruma el koydu. 

İstanbul’da bir şirket aracı, mart ve nisan aylarında haftanın 4 günü kullandığı Avrasya Tüneli’nde, HGS ve OGS bakiyesini gösteren cihaz bozuk olduğu için, farkında olmadan geçiş ihlali yaptı. Her bir ihlalin 24.90 TL olduğu Avrasya Tüneli’nde söz konusu şirket aracına toplamda 1029 TL ceza bedeli çıkarıldı. 15 günde ödenmesi gereken tutar ihtarname ulaşıncaya kadar 10 katına yani 12 bin 90 TL’ye çıktı. Şirket mahkemeye itiraz etti. Cezayı iptal eden mahkeme, geçiş ihlalinde uyarının bulunmadığını belirterek, sadece ihlal bedelinin ödenebileceğine hükmetti.

Yorumlar