HES mağduru, video kasetle hakkını arayacak

Erzurum'un Tortum ilçesi Aşağı Katıklı köyü Ödük Çayı üzerinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali(HES) nedeniyle mağdur edildiğini belirten Necmettin Güney, çevre ve ağaç katliamının yer aldığı bir video kasetini Başbakan Erdoğan CHP Lideri Kılıçda.

Google Haberlere Abone ol
HES mağduru, video kasetle hakkını arayacak

Erzurum'un Tortum ilçesi Aşağı Katıklı köyü Ödük Çayı üzerinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali(HES) nedeniyle mağdur edildiğini belirten Necmettin Güney, çevre ve ağaç katliamının yer aldığı bir video kasetini Başbakan Erdoğan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na da gönderecek.

HES mağdurları haklarını aramaya devam ediyor. Bağbaşı beldesinde yaşayan 63 yaşındaki Necmettin Güney, 500 meyve ağacının HES çalışmaları esnasında katledildiğini ifade etti. Güney, HES nedeniyle 30 arı kovanının yok olduğunu dile getirdi. HES çalışmaları nedeniyle evinin duvarlarında çatlakların oluştuğunu da anlatan Güney, mağduriyetine konu olan bütün unsurları video kasete kaydettiğini dile getirdi. Hazırladığı kaseti Başbakan'a ve TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerin genel başkanlarına göndereceğine işaret eden Güney, "HES'e karşı değilim. Ancak HES çalışmaları nedeniyle mağdur edildim. 250 bin TL zarara uğradım. Meyve ağaçlarım katledildi.Arazim katledildi. Ekonomik olarak mağduriyetimin giderileceği söylenmesine rağmen gereği yapılmadı. Yaşadığımız mağduriyeti ve çevre katliamını içeren video kaset hazırladım. Bunlardan birer nüsha, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra diğer parti liderlerine ve ulusal bir TV kanalına da göndereceğim." dedi.

Ayrıca Güney, çok sayıda komşunun da kendisi gibi mağdur edildiğini ve onların da haklarını aramak için yargıya gittiklerini vurguladı. CİHAN

Yorumlar