Herkes O’nu Okuyor’un Ankara galası yapıldı

Peygamber Efendimiz’in hayatının öğretilmesi amacıyla Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenecek olan Herkes O’nu Okuyor yarışmasının Ankara galası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Herkes O’nu Okuyor’un Ankara galası yapıldı

Peygamber Efendimiz’in hayatının öğretilmesi amacıyla Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenecek olan Herkes O’nu Okuyor yarışmasının Ankara galası yapıldı.

Peygamber Efendimizi tüm dillerde insanlığa anlatma hedefinde olduklarını söyleyen Peygamber Yolu Derneği Koordinatörü Dr. Selman Kuzu, “Bütün dilleri kullanarak, kalemi, interneti, kitapları kullanarak, ne kadar dil varsa onu anlatabileceğimiz hepsini kullanarak O’nu bütün insanlığa tanıtmayı hedefliyoruz. Peygamber Yolunda Derneği olarak bir sinema filmine hazırlanıyoruz. O’nu öyle bir anlatmalıyız ki, son Peygamber’i tüm dünyaya tanıtabilecek bir film. Amerika, Hindistan, Çin, Rusya merak etsin. Sinemaya değil, O’na koşsun.” ifadelerini kullandı.

“Zaman, Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (S.A.S) tanımak zamanıdır” sloganıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının Ankara Galası yapıldı. Hz. Muhammed'in örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle, kitapların okunmasını teşvik etmek ve bu kitaplar üzerinden yapılacak sınavlarda kazananları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın galasında binlerce kişi biraraya geldi.

Gala’nın açılış konuşmasını yapan Peygamber Yolu Derneği Koordinatörü Dr. Selman Kuzu, 40 akademisyen ile birlikte Peygamber Efendimizin hayatını anlatan bir çalışmanın içerisinde olduklarını söyledi. Anadolu’dan başlayarak Hz. Muhammed’i tanıtmak için Herkes O’nu Okuyor kampanyasını başlattıklarını kaydeden Kuzu, “İçinde bulunduğumuz toplumda Peygamber Efendimizi tanımayan kalmasın. Bu kampanya herkesin onunla tanıştırma seferberliğidir. Ben bu seferberliğe maddi ve manevi destek olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

“HEDEF, PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI BÜTÜN DİLLERDE ANLATMAK”

En yakınından en uzağına kadar insanlığı Hz. Muhammed ile tanıştırmayı hedeflediklerini kaydeden Dr. Kuzu, bu yıl Anadolu’da devam edecek olan projenin gelecek yıl tüm dünyayı saracak bir kampanya olacağına değindi. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Peygamber Efendimizi anlatan Sonsuz Nur adlı eserinin 36 farklı dile çevrildiğini söyleyen Kuzu, “Kaynak yayınlarının hedefi, dünyada ne kadar dil varsa Sonsuz Nur o dillere çevrilecek ve Hz. Muhammed’i herkese anlatacağız. Bugüne kadar Hz. Muhammed ile beraber yürüdük ve son nefesimize kadar da beraber yürüyeceğiz. O bizim peygamberimizi, rehberimiz, her şeyimiz, inanlara müminlere kendi öz canlarından daha yakındır. Böyle bir peygamberimizi varsa, biz onun canıysak, son nefesimize kadar yürüyeceğiz ve onunla buluşacağız. Yolumuz Peygamber yolu, bütün Peygamberlerin yürüdüğü yol. Rabbim bizi bu yoldan ayırmasın.” diye konuştu.

Hz. Muhammed’i sadece yazıların diliyle değil, bütün dilleri kullanarak bütün insanlığa tanıtmanın önemli bir görev olduğunu kaydeden Kuzu, yeni bir sinema filmi için hazırlık yaptıklarına dikkat çekti. Kuzu şöyle devam etti: “Bütün dilleri kullanarak, kalemi, interneti, kitapları kullanarak, ne kadar dil varsa onu anlatabileceğimiz hepsini kullanarak O’nu bütün insanlığa tanıtmayı hedefliyoruz. Peygamber Yolunda Derneği olarak bir sinema filmine hazırlanıyoruz. O’nu öyle bir anlatmalıyız ki, son Peygamber’i tanıtabilecek bir film. Amerika, Hindistan, Çin, Rusya merak etsin. Sinemaya değil, O’na koşsun.”
CİHAN

Yorumlar