'Herkes O'nu Okuyor'da Ardahan birincisi Alevi dedelerin desteklediği Damal'dan

Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını okuma amacıyla 'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında Türkiye çapında yapılan sınavda, Ardahan birincileri Alevi vatandaşların çoğunlukta olduğu Damal’dan çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Okuyor'da Ardahan birincisi Alevi dedelerin desteklediği Damal'dan

Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını okuma amacıyla 'Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında Türkiye çapında yapılan sınavda, Ardahan birincileri Alevi vatandaşların çoğunlukta olduğu Damal’dan çıktı. Okuma Salonu Müdürü Ersin Yıldız, kitap projesine Alevi dedelerinden, kanaat önderlerinden çok büyük destekler geldiğini söyledi.

Sınavın birincileri, bugün Damal Okuma Salonu’nda öğretmenleri tarafından ödüllendirildi. Duygu dolu anların yaşandığı okuma salonunda öğrencilerin sevinçli oldukları gözlendi. Okuma Salonu Müdürü Ersin Yıldız, yaptığı konuşmada, ”Biz birincinin Damal’dan çıkacağını biliyorduk. Sadece birinci değil, ilk 15'te 13 öğrencimiz var. Sınavdan önce dediğimiz gibi biz çok iddialı hazırlandık bu yarışmaya. En az okuyan öğrencimiz beş defa okudu. Hangi sayfada hangi konunun geçtiğini çok iyi biliyorlar. Ben sonuca hiç şaşırmadım. Dereceleri bekliyordum. Alevi ilçemizden gelen bu sonuca çok sevindim. Bu kitap projesine Alevi dedelerimizden, kanaat önderlerimizden çok büyük destekler geldi. Dedelerimiz bizlere, ‘kalbimiz sizinle’ dediler. Dedelerimize de kitaplarımızdan hediye ettik. Onlar da okudular bizimle birlikte. Damal Okuma Salonu’na derece getiren çocuklarımız, temizi simgeleyen hangi renk varsa ondan daha temizler diyebilirim. Her biri en az bu kitabı beş defa okumuş. Beş, en az okuyanı. Siz sayfa numaralarını söylüyorsunuz, onlar da sizlere o sayfada yazanı söylüyorlar. Alevi vatandaşlarımızdan gördüğümüz ilgi bizleri çok sevindirdi. Artık benim de kalbim onlarla çarpıyor.” şeklinde konuştu.

'Herkes Onu Okuyor' projesi kapsamında Damal Okuma Salonu öğrencilerinden olan Ardahan birincisi Murat Kasa ise ”Okuma salonumu ve öğretmenlerimi çok seviyorum. Peygamberimiz'in (sas) hayatını iyice öğrendik. Şimdi sıra hayatımıza uygulamaya geldi. 50 sorudan sadece bir yanlışım çıktı. O yanlış beni üzdü. Hiç beklemiyordum. Bir dahaki yapılacak sınavlarda kesinlikle yanlış yapmayacağım. Bu sınav hem güzel bir yarışma oldu hem de Peygamberimiz Hz. Muhammmed’in (sas) hayatını öğrenme de iyi bir etkinlik oldu.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar