'Herkes O'nu Okuyor'a Isparta'dan 25 bin kişinin katılması bekleniyor

Peygamber Yolu Derneği’nin Peygamber Efendimiz’i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Türkiye çapında başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' projesinin tanıtım programı Isparta’da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Okuyor'a Isparta'dan 25 bin kişinin katılması bekleniyor

Peygamber Yolu Derneği’nin Peygamber Efendimiz’i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Türkiye çapında başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' projesinin tanıtım programı Isparta’da yapıldı. Türkiye genelinde Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak için düzenlenen kitap okuma yarışması, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Program kapsamında tüm katılımcılar Hazreti Muhammed (sav) ile ilgili kitaplar okuyacak. 24 Mart'a kadar verilen sürenin sonunda tüm katılımcılar sınava tabi tutulacak. Büyük ödül ise umre.
Programın Isparta ayağının tanıtılması Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği (IEGD) tarafından dernek binasında düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Toplantıda açıklama yapan IEGD Başkanı İbrahim Özgüleç, kampanyanın milyonlarca insanın Hz. Muhammed’i (SAV) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmiş olduğunu söyledi.
24 Mart 2014 tarihine kadar kitapları okuyanlar için 31 Mart- 12 Nisan tarihlerinde sınav yapılacağını belirten Özgüleç, "Sınav için 'www.herkesonuokuyor.com' sitesinde kayıt yapılacak. İlim şehrinde yaşayan Ispartalıların bu kampanyaya büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz. Kampanya ile yediden yetmişe herkesin Peygamber Efendimizin hayatını okuması hedefleyoruz. Ödüller de oldukça cazip: 3 umre, 6 bilgisayar, 6 tablet, 100 çeyrek altın,10 akıllı telefon ve onlarca sürpriz hediye. Ülkemizde geçmiş yıllarda Peygamber Efendimiz Mevlid Kandilleri münasebetiyle bir gün, Kutlu Doğum Haftası ile bir hafta gündem oluyordu. Bu proje ile neredeyse yılın dört ayında her tarafta insanlar aşk ve şevkle O'nun huzur iklimini yudumlayacaklar." şeklinde vurguladı.

İl genelinden yaklaşık 25 bin kişinin kampanyaya katılımını beklediklerini kaydeden IEGD Başkanı İbrahim Özgüleç, "Peygamber Efendimizin (sav) daha çok tanınması ve onun çok ihtiyaç duyduğumuz rahmet yüklü soluklarının duyulması ve gönüllerde yer edinmesi amacıyla düzenlediğimiz yarışma yetişkinler, lise öğrencileri ve ortaokul öğrencileri olmak üzere üç kategoride yapılacaktır. Isparta'da yapılacak sınavda her kategoriden ilk üçe girenler İzmir'de bölge sınavına katılacaklar." dedi.
Şuana kadar Isparta'dan6 bin civarında başvurunu yapıldığı, "Herkes O'nu okuyor"un Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Özgüleç, şunları kaydetti: "Peygamberimizin hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam'ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, sabrını ve yolunu ne kadar biliyoruz? Bilmemiz gerekenden daha az biliyoruz maalesef. Zaman Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa'yı (s.a.s) tanımak zamanıdır. Allah'ın (C.C) Efendimize (sav) ilk emri ve aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti gösteriyor ki; İslam Medeniyeti'nin vazgeçilmez şartı okumaktır. Bizler de Efendimizin hayatını okumak, O'na dair bilgilenmekle mükellefiz. Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde 'Bu yarışmanın kaybedeni yok' sloganıyla başlattığı 'Herkes Onu Okuyor' yarışması Ispartamız'da da büyük bir ilgi görmektedir. Yarışmanın Isparta ayağını Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bizler yürütmekteyiz 'Herkes Onu Okuyor' kampanyası kapsamında Isparta'da Onu okumayan kalmasın düşüncesiyle 25 bini aşkın kişinin Efendiler Efendisi'ni okuması hedefliyoruz."
Sınava girmek isteyen ortaokul öğrencileri, sadece Rahime Kaya’nın, "Efendiler Efendisi Hz. Muhammed" kitabından; lise öğrencileri Reşit Haylamaz'ın "Efendimiz" kitabından sorulumludurlar. Bunun yanı sıra bir üst seviyeden sınava girmek isteyen lise öğrencileri; M.Fethullah Gülen’in Sonsuz Nur kitaplarından da sınava girebilirler. Yetişkin kategorisindeki kişiler, yani üniversite öğrencileri, 18 yaş ve üstü kişiler isterlerse; M.Fethullah Gülen’in "Sonsuz Nur" kitaplarının her iki cildinden veya istekleri dahilinde bir alt seviyenin kitabı olan Reşit Haylamaz'ın "Efendimiz" kitabından sınavlara katılabilirler. Kitaplar, Isparta NT Kitabevinden veya tüm seçkin kitabevlerinden temin edebilir."



CİHAN

Yorumlar